Deze documentaire over kindermisbruik mogen we van Hollywood niet zien

The film that Hollywood doesn’t want you to see,’ zo omschrijven de makers van An Open Secret de documentaire – sinds juni her en der te zien in Amerika. In An Open Secret wordt een nogal heikele kwestie aangekaart: kindermisbruik in Hollywood.

Dat An Open Secret – een product van de Amerikaanse filmindustrie – überhaupt van de grond is gekomen, is een klein wonder te noemen. Nadat de onafhankelijke productie in november op het DOC NYC draaide, duurde het even voordat zich distributeurs aandienden die het aandurfden hun naam aan de film te hangen. De documentaire schetst het beeld van een kleine elite in Hollywood die zich gedurende de jaren negentig schuldig maakte aan het seksueel misbruik van minderjarige jongens. En het beantwoordt de vraag: hoe konden deze mannen hier mee wegkomen?

Marc Collins-Rector, de oprichter van streamingdienst Digital Entertainment Network, is een sleutelfiguur in de docu. Van hem, en andere bekende en minder bekende namen in de Amerikaanse filmindustrie, worden profielen geschetst door de ooit jonge ambitieuze acteurs die zij seksueel exploiteerden. Vijf van deze voormalige kindsterren doen een boekje open, waaronder de nu 32-jarige Michael Egan.

Egan klaagde X-Men-regisseur Bryan Singer, en later ook drie andere Hollywoodprominenten, vorig jaar aan voor seksueel misbruik. Het was de tweede misbruikzaak die tegen Singer werd aangespannen. De advocaat van Singer heeft alle beschuldigingen afgedaan als leugens.

An Open Secret is geregisseerd door Amy J. Berg, bekend van het gelauwerde Deliver Us From Evil, over kindermisbruik in de katholieke kerk. Deze documentaire deed destijds het nodige stof opwaaien, en gooide hoge ogen bij meerdere filmprijzen. Oordeelt u vooral zelf, aan de hand van onderstaande beelden.

Of en wanneer de film in Nederland draait is niet bekend.

Reageer op artikel:
Deze documentaire over kindermisbruik mogen we van Hollywood niet zien
Sluiten