In beeld: het huis waar iedere Bondschurk jaloers op is

Living on the edge, maar dan letterlijk. Nederlandse ontwikkelaars hebben een grensverleggend ontwerp gemaakt, dat niet zou misstaan in een James Bondfilm als luxeschuilplaats van de schurk. Volgens architectenbureau OPA zou dit perfect passen op een klif bij de Egeïsche Zee, in Griekenland. En bij het zien van de tekeningen: wie zou er niet willen wonen?

Dit indrukwekkende huis moet niet op een klif worden gebouwd, maar er ín. en dat maakt het uitzicht van Casa Brutale – de werktitel – er niet minder om.

opa1 opa2

Ironisch genoeg gaat het wat architectuur betreft bij Casa Brutale om bescheidenheid: een strak design en less is more. Aan de oppervlakte is een zwembad en een trap, die naar het huis zelf leidt.

opa3 opa4 opa5

De trap leidt naar lagere verdiepingen en de gevel is volledig van gewapend glas. Het plafond is een gigantisch dakraam, waarmee het zonlicht door het hele huis verspreid wordt, gebroken door het zwembadwater.

opa6 opa7 opa8

Het huis is gebouwd van eenvoudige materialen: ruw beton en platen afgezet met oud hout en stalen balken, om het project te ondersteunen.

opa9 opa10 opa11

Wanneer het huis te bezoeken (of te bewonen) is, is nog niet bekend.

Foto’s via OPA

Meer leuke content? Like ons op Facebook