Spring naar de content

In beeld: het huis waar iedere Bondschurk jaloers op is

Living on the edge, maar dan letterlijk. Nederlandse ontwikkelaars hebben een grensverleggend ontwerp gemaakt, dat niet zou misstaan in een James Bondfilm als luxeschuilplaats van de schurk. Volgens architectenbureau OPA zou dit perfect passen op een klif bij de Egeïsche Zee, in Griekenland. En bij het zien van de tekeningen: wie zou er niet willen wonen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Dit indrukwekkende huis moet niet op een klif worden gebouwd, maar er ín. en dat maakt het uitzicht van Casa Brutale – de werktitel – er niet minder om.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

opa1

opa2

Ironisch genoeg gaat het wat architectuur betreft bij Casa Brutale om bescheidenheid: een strak design en less is more. Aan de oppervlakte is een zwembad en een trap, die naar het huis zelf leidt.

opa3

opa4

opa5

De trap leidt naar lagere verdiepingen en de gevel is volledig van gewapend glas. Het plafond is een gigantisch dakraam, waarmee het zonlicht door het hele huis verspreid wordt, gebroken door het zwembadwater.

opa6

opa7

opa8

Het huis is gebouwd van eenvoudige materialen: ruw beton en platen afgezet met oud hout en stalen balken, om het project te ondersteunen.

opa9

opa10

opa11

Wanneer het huis te bezoeken (of te bewonen) is, is nog niet bekend.

Foto’s via OPA