Spring naar de content
bron: anp

De ex die terugkwam

Aurélie had liefst nooit meer aan hem gedacht, maar opeens is hij er weer: haar ex Alexander, gevierd weldoener én veroordeeld pedofiel. En die twee gezichten heeft hij nog steeds. Jamal Ouariachi schreef een gedurfde roman vol treffende neologismen, jaloersmakend rake zinnen en diepe empathie voor zijn hoofdpersonen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Dries Muus

We hebben allemaal wel één gestoorde ex, en met een beetje pech meerdere. De ex met de woedeaanvallen, of juist de chronisch zwijgende ex, de ex die overal en altijd wilde, de ex die nooit wilde. Aurélie Lindeboom wint het, qua gestoorde exen, van iedereen. Maar de rampen met haar ex laten zich niet echt omvormen tot geschikte zomeravond-anekdotes. Alexander Laszlo is het type ex dat je het liefst verzwijgt, of beter nog, vergeet: de ex die pedofiel bleek.

We ontmoeten Aurélie tien jaar na de ellende met Alexander. Ze is een toegewijde partner en moeder, al krijg je soms de indruk dat de belangrijkste relatie in haar leven die met haar smartphone is. Ze heeft een leuke, drukke baan als redactrice bij een DWDD-achtig programma, woont met haar goeiige man en schattige dochter in een mooi huis op het Prinseneiland. Een geslaagde dertiger, kortom.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap