Spring naar de content

Greipel weer snelste in massasprint Tour de France

De Duitse wielrenner André Greipel heeft woensdag in Amiens de vijfde etappe in de Tour de France gewonnen. In een massasprint versloeg hij Peter Sagan uit Slowakije en de Brit Mark Cavendish. Greipel vierde al zijn tweede ritzege in deze Tour, nadat hij zondag al de sterkste was op Neeltje Jans.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De Duitser Tony Martin behoudt de gele trui en is daarmee de eerste die deze Tour twee dagen op rij het geel mag dragen. Beste Nederlander in de etappe was Robert Gesink op de 29e plaats. In het klassement blijft Bauke Mollema de beste geklasseerde Nederlander op de twaalfde plaats.

André Greipel houdt Peter Sagan ruim achter zich, zo bewijst de finishfoto aan de streep in Amiens.
André Greipel houdt Peter Sagan ruim achter zich, zo bewijst de finishfoto aan de streep in Amiens.

Kletsnat wegdek
Onderwijl vielen in het peloton met enige regelmaat renners op het kletsnatte wegdek. Zwaarst getroffen slachtoffers waren de Franse sprinter Nacer Bouhanni en de Nieuw-Zeelander Jack Bauer. Zij moesten beiden de strijd staken.

Met nog zo’n zeventig kilometer te gaan, moest een groep van ongeveer veertig renners het peloton laten gaan. Het peloton van nog zo’n honderd man kon zich in de windrijke etappe vervolgens opmaken voor de sprint. Etixx-QuickStep van Martin en Cavendish deed het meeste werk voor de Britse sprinter, maar die kwam in Amiens voor de tweede keer tekort tegen de Duitser van Lotto-Soudal.