Spring naar de content

Zien: als een trouwverzoek van Amerikaans homostel wordt geweigerd

Nu in de VS mannen met mannen mogen trouwen, en vrouwen met vrouwen, melden koppels zich bij bosjes aan bij het gemeenteloket. Blij, euforisch, en misschien zelfs wat triomfantelijk. En dan is het op zijn zachtst gezegd jammer als de dame die het loket bedient, of de ambtenaar van de burgerlijke stand zelf, je met een ter plekke verzonnen reden de deur wijst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Amerikaanse David Moore en zijn partner lieten zich filmen toen zij de (getekende) papieren die hun aankomende huwelijk goedkeurt, inleverden bij het gemeentehuis in Rowan County, Kentucky. Na een paar minuten te zijn genegeerd, weigert de administratief medewerkster van dienst de papieren aan te nemen. Ze beroept zich op haar religieuze bezwaren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Deze mevrouw zal zeker niet de laatste zijn die bezwaar heeft tegen een homohuwelijk. De Amerikanen moeten maar eens op zoek naar een mooie vertaling voor weigerambtenaar.

Onderwerpen