Spring naar de content

BMC wint ploegentijdrit in Tour de France

Wielerploeg BMC heeft zondag de ploegentijdrit in de Tour de France gewonnen. Het team van klassementsman Tejay van Garderen was het snelste op een parcours van 28 kilometer van Vannes naar Plumelec. De Sky-ploeg van de Britse klassementsleider Chris Froome werd tweede. Froome behield de gele trui.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Uiteindelijk zat er aan de finish minder dan een seconde verschil tussen BMC en Sky. Dat was te wijten aan Nicolas Roche. De Ier van Sky was de vijfde renner van zijn ploeg, maar had moeite om zijn ploeggenoten in de slotklim bij te benen. Die moesten daardoor iets inhouden en zo verloor Sky de voorsprong die onderweg was opgebouwd.

Nederlanders
De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo van onder anderen Robert Gesink werd negende in Plumelec op 1.14 van de winnende ploeg. Hun race was sneller dan bijvoorbeeld die van het Trek van Bauke Mollema (11e op 1.25) en Giant-Alpecin (16e op 1.37).

Wielrenners van BMC in actie
Wielrenners van BMC in actie

De ploegen van de andere klassementsmannen verloren niet veel op Sky en BMC. Movistar van Nairo Quintana leek zelfs lang af te stevenen op de zege dankzij een enorm snel tweede deel van de ploegentijdrit. De renners verloren echter even de cadans na een korte klim en verspeelden daarmee vermoedelijk de zege. Ze verloren uiteindelijk vier seconden op BMC. Tinkoff-Saxo van Alberto Contador beperkte het verlies tot 28 seconden, Astana van Vincenzo Nibali verloor 35 seconden.

Rustdag
Na deze eerste zware week mogen de renners morgen een rustdag houden. Dinsdag gaat de Tour verder van Tarbes naar Arette La Pierre Saint Martin, het is een bergrit van 167 kilometer met een finish bergop.