Spring naar de content

Dit is het definitieve akkoord in de Griekse schuldencrisis

Het akkoord met de Grieken is vers van de pers, en zojuist online verschenen. Na een lange nacht vergaderen hebben de eurolanden met het noodlijdende Griekenland een akkoord bereikt over de voorwaarden voor nieuwe financiële steun, in ruil voor een reeks strenge hervormingen en besparingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Nog voor 15 juli moeten de Grieken vier punten hebben doorgevoerd. Een week later, voor 22 juli, moeten vervolgens nog twee onderdelen zijn voltrokken. Duidelijk was al dat Griekenland onder meer moet hervormen op het heffen van btw, en dat een meerdere hervormingsplannen moeten worden aangescherpt, bijvoorbeeld op het gebied van pensioenen. Verder moet het land werk gaan maken van het privatiseren van overheidsbezittingen.

Voor 22 juli moet ook het juridisch stelsel worden hervormd, en moet het BRRD (afwikkelingsmechanisme voor banken) worden geïmplementeerd in de Griekse wetgeving. Bovenal moet duidelijker gemaakt worden wanneer de Grieken alle plannen willen gaan doorvoeren. 15 juli en 22 juli lijken alvast nieuwe sleuteldata. Download hier het hele document in pdf.

 

GEN

Onderwerpen