Spring naar de content

Eurotop Griekenland overlegt over compromis

De speciale eurotop in Brussel over verdere steun aan Griekenland buigt zich over een compromisvoorstel. Dat gebeurt maandagochtend vroeg sinds 04.15 uur. Dat maakte de woordvoerder van de voorzitter van de top, Donald Tusk, bekend. Hij gaf geen details over het voorstel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Daarmee wordt het marathonoverleg hervat na een onderbreking van ruim 4,5 uur. Het was de tweede schorsing tijdens het overleg van de leiders van de eurolanden, dat zondagmiddag iets na 16.00 uur was begonnen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naar verluidt zouden de Grieken nog dwarsliggen op twee punten. Athene wil geen gedwongen privatisering van staatseigendom tot 50 miljard euro, onder Europees toezicht. Ook verzet premier Alexis Tsipras zich tegen een rol van het Internationaal Monetair Fonds bij nieuwe financiële steun.

Het is de derde ingelaste top over de Griekse crisis in korte tijd. Voorzitter Tusk had al aangekondigd door te gaan met vergaderen tot er een gemeenschappelijke conclusie op tafel zou liggen.

Onderwerpen