Spring naar de content

Froome wint, Gesink imponeert

Chris Froome heeft dinsdag de eerste grote bergrit in de Tour de France van dit jaar gewonnen. Na de beklimming van de Col de Soudet was de Britse wielrenner van Sky als eerste in het skioord La Pierre-Saint-Martin. Dankzij zijn zege verstevigde hij zijn leiding in het klassement.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Op de slotklim was het Robert Gesink die als eerste de aanval koos. Vijf kilometer reed hij op kop, voordat Chris Froome de aanval koos op zo’n zes kilometer van de streep. Het sein om te gaan voor Froome was het lossen van Alberto Contador uit de groep der favorieten. Op dat moment was Vincenzo Nibali al op ruime achterstand gereden.

Alleen Nairo Quintana en Richie Porte, de meesterknecht van Froome, konden mee in de aanval van de Britser klassementsleider. Gesink werd voorbijgereden en pikte uiteindelijk aan bij Tejay van Garderen.

Quintana
Froome loste op vijf kilometer van de streep ook zijn naaste belager Quintana en liet zien dat hij onbetwist de sterkste renner van het moment is in het Tourpeloton. De Colombiaan zag in de slotfase ook nog Porte voorbij komen en werd uiteindelijk derde op een minuut achterstand. Gesink werd uiteindelijk knap vierde.

Froome heeft door zijn overwinning ook direct de leiding in het bergklassement genomen.