In beeld: ontsnapte drugsbaron El Chapo geniet van vrijheid

Jesse Voorn 14 jul 2015 Leven

Afgelopen zaterdag ontsnapte de Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman uit de zwaar beveiligde Altiplano-gevangenis in Almoloya de Juárez, vlakbij de hoofdstad Mexico-Stad. Sindsdien geniet hij met volle teugen van het leven, zo blijkt uit foto’s die verschillende media in handen hebben.

Het lijkt er niet op dat El Chapo bang is om weer gepakt te worden, want sinds hij uit de gevangenis ontsnapt is, laat hij geregeld van zich horen. Op foto’s net na zijn ontsnapping is de drugsbaas te zien op een feest met een biertje in zijn hand, en in een vliegtuig.

De foto’s zijn verstuurd door zijn zoon. Maar El Chapo laat nog meer van zich horen. Op het twitteraccount van diezelfde zoon, gaat hij tekeer tegen de Amerikaanse zakenman en presidentskandidaat Donald Trump. “Als je me blijft afzeiken, dan laat ik je je woorden opeten.” Trump had eerder gezegd dat de ontsnapping van de drugsbaron staat voor wat er allemaal mis is met Mexico.

In een andere tweet gaf Guzman de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto er van langs. “En jij @EPN, noem me geen delinquent want ik geef mensen tenminste werk, iets wat jij niet doet, jij laffe politicus.”

Het is nog niet helemaal duidelijk of de tweets zijn geschreven door El Chapo zelf. Het is de tweede keer dat Guzman uit een zwaarbewaakte gevangenis ontsnapt is. De eerste keer was in 2001, waarna hij dertien jaar voortvluchtig was.

Reageer op artikel:
In beeld: ontsnapte drugsbaron El Chapo geniet van vrijheid
Sluiten