Spring naar de content

Nieuwe internethype: de Donald Trump-cat

Hij is zonder twijfel de meest geplaagde presidentskandidaat van de Verenigde Staten: de steenrijke vastgoedmagnaat Donald Trump.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Soms is die hoon te wijten aan zijn provocerende uitspraken. Zo joeg hij enkele dagen geleden vriend en vijand tegen zich in het harnas toen hij Mexicanen (volgens hem ‘drugssmokkelaars’ en ‘verkrachters’) omschreef als mensen die ‘als water’ de VS binnenstroomden en ‘ons aan de grens vermoorden.’ Fernando Sosa, een in Mexico geboren en getogen kunstenaar, reageerde daar vervolgens op door een buttplug te maken in de vorm van de miljardair. “Ik maak vaker buttplugs van dictatoren, homofobe bekendheden en vreemde politici. Trump past daar nu goed tussen, omdat hij heeft laten blijken een ware ‘fuck face’ te zijn”, aldus Sosa over het door hem ontworpen seksspeeltje.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Donald Trump-cat
Maar het grootste mikpunt van spot is toch wel het kapsel van de Republikeinse presidentskandidaat. Niet het monster van Loch Ness, de gezonken stad Atlantis of serieverkrachter Jack the Ripper zijn het grootste onopgeloste mysterie van onze tijd, maar het kapsel van Donald Trump. Een eenduidige omschrijving van zijn haardracht is niet te geven, omdat niemand eigenlijk weet wat hij zijn hele leven al op zijn hoofd draagt. Het best laat het zich omschrijven als een oranje-grijze ‘cumb-over’ (lang haar van de zijkant wordt over het kale schedeldak gekamd) dat bijna net zo onverwoestbaar is als het ego van Donald Trump zelf. In de Verenigde Staten wordt dan niet voor niets ook wel eens gegrapt: “What’s the difference between an astronaut and Donald Trump’s hairdo? One defies the law of gravity, the other’s a spaceman.”

Op het internet verschijnen de afgelopen dagen steeds vaker foto’s van baasjes die hun eigen kat voorzien van een heuse Donald Trump-coupe: na het borstelen leggen ze de losgekomen plukken haar op het hoofd van hun pluizige huisgenoot, en maken een foto. Of Donald Trump zelf ook kan lachen om deze Donald Trump-cats durven wij niet met zekerheid te zeggen.

Meer foto’s vindt u onder de hashtag #trumpyourcat.

trump12-1646d5a063e120563d971efd3ab5c967ac3ac8bd-s900-c85
Donald Trump

trump-cat1 trump-cat3 trump-cat4 trump-cat5 trump-cat6 trump-cat9 trump-cat10 trump-cat14 trump-cat18