Spring naar de content

Fotoserie: jongeren met een burn-out

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Beau van de Rijdt uit Tilburg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Beau van de Rijdt (Tilburg, 1992) studeerde in 2015 af als documentair fotograaf aan AKV Sint Joost in Breda.

Over haar werk
“Mijn afstudeerproject Het licht houdt ons wakker, waarvan u hieronder een weerslag vindt, gaat over de verschillende stadia die het ontstaan van een burn-out bij jongeren kenmerken. We leven vandaag de dag in een prestatiemaatschappij waarin social media constant aanwezig zijn. We zien steeds het perfecte leven van anderen: pagina na pagina aan succesverhalen en geluk. We verliezen ons in dit waanbeeld en meten ons eigen leven hieraan. Dit is het eerste stadium. Het volgende stadium is depersonalisatie: je verliest jezelf in alle mogelijkheden en de druk die je voelt. Rust nemen doe je niet. Je gaat doelen boven jezelf stellen. Uiteindelijk ontwikkelt zich het laatste stadium: de innerlijke leegte, de burn-out.”

“Ik ben een ervaringsdeskundige; zelf werd ik enkele jaren geleden ook getroffen door een burn-out. Met deze fotoserie wil bijdragen aan het herkenbaar en bespreekbaar maken van de verschijnselen van emotionele uitputting, en het verschijnsel ‘burn-out bij jongeren’ uit de taboesfeer trekken.”

Meer werk van Beau van de Rijdt vindt u hier.

Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 3

Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 4 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 5 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 6 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 7 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 9 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 10 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 11 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 12 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 13 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 14 Beau van de Rijdt het licht houdt ons wakker 15

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.