Spring naar de content

Griekse parlement stemt voor Europees reddingsplan

Een meerderheid van het Griekse parlement heeft ingestemd met het reddingsplan dat maandag op de top van de eurozone is besproken. Daarmee gaat het parlement akkoord met hervormingen, bezuinigingen en belastingverhogingen die zijn afgesproken met de schuldeisers, in ruil voor een nieuw steunpakket. Het parlement stemde in de nacht van woensdag op donderdag, na een debat over de schuldencrisis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

229 parlementariërs stemden voor het reddingsplan, terwijl 64 tegenstemden. Zes parlementsleden onthielden zich van stemming. Bij de stemming moesten de parlementsleden na het zeggen van hun naam hardop 'ja' of 'nee' zeggen. Uit de zaal klonk boegeroep toen de ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis tegen het akkoord stemde.

In de gelederen van de links-radicale premier Alexis Tsipras heerst woede dat hij nu het beleid gaat uitvoeren dat hij voor de verkiezingen beloofde af te schaffen. Van de 149 parlementariërs van zijn partij Syriza zouden er 39 tegen het plan hebben gestemd. Tsipras drong er voor de stemming in een toespraak op aan vooral in te stemmen met het akkoord.