#merkelstreichelt: Merkel troost huilend Palestijns meisje

Sebas Bouquet 16 jul 2015 Leven

Angela Merkel heeft het momenteel zwaar te verduren. De bondskanselier van Duitsland werd woensdagavond op de Duitse televisie geconfronteerd met een jong Palestijns meisje dat vanwege het asielbeleid van de regering het land moet verlaten. Eerder vluchtte Reem uit Libanon.

Reem woont sinds vier jaar met haar familie in Rostock. De asielaanvraag van de familie is nog in behandeling, waardoor ze mogelijk wordt uitgezet. “Studeren is een wens van me. Maar het is moeilijk om te zien dat anderen kunnen genieten van het leven, terwijl je dat zelf niet kunt,” zegt het meisje tegen Merkel. De bondskanselier was op de school om een gesprek te voeren over de kwaliteit van leven in Duitsland.

#merkelstreichelt
Het meisje legt haar situatie uit en Merkel beantwoordt de vraag redelijk koelbloedig, waarna de ietwat ongemakkelijke situatie ten einde lijkt. Totdat Reem in tranen uitbarst. De bondskanselier begint Reem vervolgens te troosten, en aait haar over haar wang. #merkelstreichelt is geboren. “Je hebt het toch goed gedaan,” zegt Merkel tegen Reem. “Ik denk niet dat het hier gaat om de vraag of ze het goed gedaan heeft, maar om het feit dat het een lastige situatie is,” brengt de presentator van het programma daartegenin. Merkel reageert vervolgens kortaf. “Ik weet dat het om een moeilijke situatie gaat. Maar ik wil haar graag even troosten.”

De hashtag #merkelstreichelt (Merkel aait) werd woensdagavond vervolgens snel trending topic op Twitter. En nog altijd stromen de creatieve reacties op een aaiende Merkel binnen.

Reageer op artikel:
#merkelstreichelt: Merkel troost huilend Palestijns meisje
Sluiten