Spring naar de content

Greipel wint vijftiende etappe van de Tour

André Greipel heeft zondag de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Duitser van Lotto-Soudal versloeg in de massasprint zijn landgenoot John Degenkolb en de Noor Alexander Kristoff. Het was de derde ritzege voor Greipel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het geel bleef in handen van de Brit Chris Froome. Robert Gesink en Bauke Mollema eindigden in het peloton en behielden hun positie in de top tien van het klassement: Gesink staat zevende, Mollema tiende. De Colombiaan Nairo Quintana is de naaste belager van Froome, hij heeft een achterstand van 3.10.

Andre Greipel viert zijn overwinning op het podium na de vijftiende etappe van de Tour de France tussen Mende en Valence.
Andre Greipel viert zijn overwinning op het podium na de vijftiende etappe van de Tour de France tussen Mende en Valence.

De rit naar Valence kende een lange ontsnapping van een groep van negen renners onder wie de Slowaak Peter Sagan en de Poolse wereldkampioen Michal Kwiatkowski. In volle finale waren de Italiaan Matteo Trentin en de Canadees Ryder Hesjedal de laatste renners die werden ingelopen door het jagende peloton. Er achter reed nog een omvangrijke groep gelosten onder wie de Britse sprinter Mark Cavendish en de Nederlander Tom Leezer.

Politiebescherming
Froome kreeg tijdens de vijftiende etappe politiebescherming. Na het ‘urine-incident’ van zaterdag heeft de Franse politie maatregelen genomen om wielerploeg Sky te beschermen. Voor de start Touretappe in Mende hielden zes agenten de bus van het Britse team met Chris Froome in de gaten.