Komkommerjournaal: brandende auto’s, harige rupsen & Ferry Doedens

De Redactie 19 jul 2015 Leven

Politiek Den Haag is met reces, de nieuwsluwe komkommertijd is weer aangebroken. Wekelijks spit HP/De Tijd voor u door de binnenlandse kranten, en zet het meest irrelevante, nietszeggende en gezapige nieuws op een rij. Deze week: de terugkeer van de eikenprocessierups en de exit van een soapie. 

Zomerberichten
De warmte hield afgelopen week redelijk aan. Alleen een hittegolf – drie dagen achter elkaar de temperatuur boven de 30 graden Celsius – ontbrak. Voor de couranten als het Twentse Tubantia reden genoeg om zomerfotorubriekjes van stal te halen. Kiekjes van zonnende katjes, en een baby die geen pluisbloem blaast maar een nog gele paardenbloem, bijvoorbeeld. En er was meer nieuws. Zo zorgde het warme weer voor autoproblemen in Drenthe (auto’s vliegen er zelfs spontaan in brand) en bleef een zomerse doorstart van de Scheveningse pier uit. En bezoekers van de Efteling kregen de schrik van hun leven toen de attractie Baron 1989 stil kwam te staan.

Rups
Het heeft even geduurd, maar daar is-ie weer: de eikenprocessierups. De eerste waarschuwingen zijn gegeven. Kijk uit voor onterecht onschuldig ogende beestje! Waarom ook alweer? De zogenaamde brandharen van de eikenprocessierups kunnen bij aanraking leiden tot een branderig gevoel, huidirritatie en ontstekingen. En bij hoge temperaturen dalen de rupsen neer vanuit de bomen. De afgelopen twee weken zijn ze op verschillende plekken in Nederland nesten gaan vormen. Deze zomer zijn de beestjes extra gevaarlijk: wegens bezuinigingen op veel plaatsen in Nederland worden de dieren niet meer bestreden.

Slechte tijden
Aan het einde van de week doemde zijn naam op in vrijwel alle entertainment-, roddel- en achterklaprubrieken, en nieuwskolommen: Ferry Doedens. De soapster uit het populaire Goede Tijden, Slechte Tijden was ontslagen bij RTL. De acteur (25) was op dat moment op vakantie, en ontsnapte dus aan alle media-aandacht. Hij was zijn afspraken niet nagekomen, aldus RTL. De Telegraaf kopte dat Doedens in de steek is gelaten door zijn management, en wekt de suggestie dat hij een hoge tol heeft moeten betalen voor zijn roem, en werd verleid tot middelengebruik.

Reageer op artikel:
Komkommerjournaal: brandende auto’s, harige rupsen & Ferry Doedens
Sluiten