Terugblik: vier decennia Jack van Gelder

De Redactie 20 jul 2015 Sport

Sportpresentator Jack van Gelder verruilt de NOS vanaf half september voor Sport1. De digitale betaalzender heeft hem gestrikt voor de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden, werd maandag bekend.

Ook is hij in de weekenden te zien als gastheer van het programma Sport1 Studio. Van Gelder (1950) kijkt uit naar de nieuwe klus. “Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan.”

De NOS betreurt het vertrek van Van Gelder. “Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt”, aldus Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. “Hij is een van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jacks 65e verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging.”

Van Gelder liet de afgelopen dertig jaar flink van zich horen. Vooral na de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan in 1995 (destijds samen met Arno Vermeulen) stapelden de legendarische Van Gelder-fragmenten zich op. Een overzicht van enkele spraakmakende (radio)momenten.

Ajax – AC Milan (1995, 1-0), Champions League-finale in Wenen, Oostenrijk.

Nederland – Argentinië (1998, 2-1), kwartfinale WK in Frankrijk. 

Spanje – Nederland (2014, 1-5), poulefase WK in Brazilië. 

Reageer op artikel:
Terugblik: vier decennia Jack van Gelder
Sluiten