Cultuuragenda: Life is Strange, Wonderfeel & Zomercarnaval in Rotterdam

Nick Muller 23 jul 2015 Cultuur

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: de fototentoonstelling ‘Life is Strange’ in Huis Marseille in Amsterdam, het splinternieuwe festival Wonderfeel – dat ook wel ‘het Lowlands van de klassieke muziek’ wordt genoemd – en Zomercarnaval in Rotterdam.

> Life is strange
Het verhaal van een vergeten voetnoot in onze geschiedenis vertellen, dat is wat de tentoonstelling Life is Strange – Fotografische ontdekkingen uit tijdschrift ‘Het Leven’ wil doen. De tentoonstelling toont meer dan tweehonderd foto’s uit de collectie van het Nationaal Archief, de meeste uit het tijdschrift Het Leven (1906 – 1941). Wat Het Leven zo bijzonder maakte, is dat het tijdschrift oog had voor opmerkelijke verhalen naast het grote nieuws. In plaats van een groot verhaal over de Beurskrach, plaatsten ze liever een verhaal (met sensationele foto!) over een vrouw die ogengymnastiek doet, een Duitse acrobaat die de Berliner Dom heeft beklommen of over de werkplaats waar de globes voor het Britse ministerie van Oorlog worden vervaardigd. Kleine voetnootjes uit de geschiedenis, die samen toch het hele verhaal vertellen.

De fototentoonstelling Life is Strange – Fotografische ontdekkingen uit tijdschrift ‘Het Leven’ is tot en met 6 september 2015 te zien in Huis Marseille in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.

processed_729a8c3dec2aa79c3dc0c8a1cd23977d
Man buigt een ijzeren staaf om de hals van George Challart, de sterkste man van Londen. (Rond 1935)

> Wonderfeel
Het wordt wel ‘het Lowlands van de klassieke muziek’ genoemd: het splinternieuwe festival Wonderfeel in natuurgebied Schaep en Burgh in ‘s Graveland, dat dit weekend voor het eerst wordt georganiseerd. Drie dagen lang spelen hier, verdeeld over zeven podia, de beste muzikanten een gevarieerde selectie (100 concerten!) uit zes eeuwen klassieke muziek. Met optredens van onder meer: Marco Beasley, Remy van Kesteren, Fuse, Laia Falcón, Nederlands Kamerkoor, Hannes Minnaar, Hauschka, Isabelle van Keulen, Reinbert de Leeuw, Erik Bosgraaf, Dudok Kwartet en het Berlage Saxophone Quartet.

Wonderfeel vindt plaats op 24, 25 en 26 juli 2015, in natuurgebied Schaep en Burgh en ‘s Graveland. Meer informatie vindt u hier.

> Zomercarnaval Rotterdam
Met jaarlijks ruim 750.000 bezoekers behoort het Zomercarnaval in Rotterdam tot een van de grootste zomercarnavals ter wereld. Meer dan 2500 schaars geklede dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekken, gehuld in spectaculaire kostuums, dansend op zomerse deuntjes door de binnenstad – met in hun kielzog een flinke stoet praalwagens. Ook is er muziek: op vrijdag 24 juli treden onder meer The Battle of Drums, Nilton Ramalho en Typhoon op, op zaterdag betreden onder meer Akwasi, El Gatto en George Clinton het podium.

Zomercarnaval Rotterdam vindt plaats op 24 en 25 juli 2015, op verschillende locaties in de binnenstad Rotterdam. Meer informatie vindt u hier.

 

Reageer op artikel:
Cultuuragenda: Life is Strange, Wonderfeel & Zomercarnaval in Rotterdam
Sluiten