Spring naar de content

Cafémeerderheid voor VVD in Huffnagels stamcafé (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: de verjaardag van Frits Huffnagel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie
Gezellig hoekje: Hoofdredacteur Weekend magazine Bart Ettekoven, Ronnie Tober, Stan Huygens Willem Kool & Ernst Daniel Smid (Vlnr.)
Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven, Ronnie Tober, concullega Willem Kool & De Bariton der Lage Landen (v.l.n.r.)

De Griekse onderhandelingen, de verkiezingsbelofte die hij eerder die week brak – de premier had wel een borrel verdiend. Gelukkig was daar de verjaardag van vriend en oud-VVD-campagneleider Frits Huffnagel, tevens politiek columnist voor HP/De Tijd. In stamkroeg (lees: gay café) De Landman in Den Haag verwelkomde Huffnagel het bonte gezelschap. Een warm bad, noemde hij het.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
Natuurlijk in Den Haag : cabaretier Paul van Vliet! & kunstenares Astrid Engels
Cabaretier Paul van Vliet en kunstenares Astrid Engels

En dat was het zeker. Politiek Nederland was goed vertegenwoordig (ze schijnen dan ook sneller op te dagen als de feestlocatie op loopafstand is van het Binnenhof), zij het niet helemaal representatief. Laten we zeggen: de VVD had een cafémeerderheid.

De meezingers werden verzorgd door (de Amsterdamse zanger) Harry Slinger. Af en toe zongen Ronnie Tober; Ernst Daniël Smid samen met de genodigde natuurlijk gezellig een deuntje mee.

Op deze heren kan je altijd rekenen: Kamerlid ( Financiën) Mark Harbers, Gerrit Zalm & Ivo Opstelten (Vlnr.)
Kamerlid Mark Harbers (VVD) hier met oud-ministers Zalm (VVD) en Opstelten (VVD)

Niet iedereen kreeg hier wat van mee. Zo was Rutte voornamelijk bezig hordes stomverbaasde Chinese toeristen te voorzien van fotografisch bewijs dat ze de premier hadden gezien.

Eigenlijk vond het feest vooral plaats buiten de kroeg, in de naastgelegen steeg. Het motto: solve your troubles, enjoy your bubbles.

Eindoordeel:
Heel erg VVD, en heel erg gay, maar dat viel te verwachten op een feest van Frits Huffnagel. Even waande iedereen zich in vakantiesferen, in reces. Daar hielpen de fotograferende toeristen weer bij.

tompoes3

Gangmakers Andre van Duin, M.P. Mark Rutte & Frits Huffnagel (Vlnr.)
Gangmakers André van Duin, Rutte & de jarige zelf (v.l.n.r.)