Spring naar de content

Hoe Bolt langzaam weer in vorm komt voor het WK

Usain Bolt heeft vrijdag vorm getoond op de 100 meter. De Jamaicaanse topsprinter dook bij het atletiekgala uit de Diamond League in Londen voor het eerst dit seizoen onder de 10 seconden. In nat en fris weer noteerde de meervoudig wereld- en olympisch kampioen 9,87. Die tijd noteerde hij twee keer, zowel in de series als de finale.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Bolt maakt in Londen zijn langverwachte rentree. De wereldrecordhouder op 100 en 200 meter worstelde dit seizoen na een blessure met zijn vorm. Hij kwam maar enkele keren in actie en liep in april 10,12, terwijl zijn wereldrecord op 9,58 staat.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Stroever
In de serie had Bolt een zwakke start, maar toonde daarna een soepele versnelling. In de finale was Bolt even snel, maar zag het er beduidend stroever uit. Hij won wel, maar de Amerikaan Michael Rodgers bleef in de buurt met 9,90. De Jamaicaan Kemar Bailey-Cole eindigde als derde in 9,92. Zie hier de beelden:

Vertrouwen
Bolt heeft in ieder geval wat vertrouwen getankt voor het WK in Peking, dat over een kleine maand beginnen. Hij wil daar zijn titels op 100 en 200 meter prolongeren, maar is vooralsnog niet de favoriet. De Amerikaan Justin Gatlin liep dit jaar al 9,74.