Spring naar de content

Komkommerjournaal: relatieperikelen, storm & vierdaagse

Politiek Den Haag is met reces, de nieuwsluwe komkommertijd is weer aangebroken. Wekelijks spit HP/De Tijd voor u door de binnenlandse kranten, en zet het meest irrelevante, nietszeggende en gezapige nieuws op een rij. Deze week: verhalen van alle vierdaagsedeelnemers en zomerstorm.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Relatieperikelen
Ein-de-lijk weten we hoe het zit. Sabia Engizek en Rafael van der Vaart krijgen een baby! En dat is opmerkelijk nieuws. Een familielid van Rafael bevestigde in een eerder stadium nog een breuk tussen de twee. Hetzelfde familielid meende bovendien dat het voor de voetballer zelf zo 'beter is'. Volgens roddelkoning en Privé-baas Evert Santegoeds had dat dan weer te maken met de band tussen Engizek en de familie Van der Vaart; die zou niet goed zijn. Dat u het weet.
Van Rafael zelf vernemen we overigens niets. Die bevindt zich in Sevilla. Met zijn familie.
(Overigens: de relatie van Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk is over en uit. Hoe vaak zal Carice nu nog bij Kees' vader Matthijs aanschuiven?)

STORM
'Rondvliegende caravans, afgebroken takken en huizenhoge golven', zo opende De Telegraaf afgelopen zaterdag. En anders had u het vast wel vernomen via de stormblogs van NOS, RTL, nu.nl en de Volkskrant. Gelukkig werden we eerder op de dag goed gewaarschuwd. 'STORM, alle hens aan dek!' schreeuwde De Telegraaf eerder. Uw barbecue moest naar binnen, naar de Zwarte Cross moesten laarzen mee, al bleven hoge bezoekersaantallen uit. Geluk bij een ongeluk: zaterdag was de entree voor iedereen gratis.

Nijmeegse Vierdaagse
42.684 deelnemers, dus 42.684 verhalen. Dat moeten ze bij menig omroep hebben gedacht. En die verhalen werden dan ook verteld. Op NPO1 kon u kijken naar Het gevoel van de Vierdaagse, op SBS naar De Vierdaagse.

Uiteindelijk haalden 40.092 de eindstreep, wat betekende dat er iets minder mensen uitvielen dan vorig jaar. Het Rode Kruis behandelde dit jaar 12.848 blaren. Er gingen 12.00 bloedlancetten doorheen om blaren te prikken, 35 liter jodium, 20 kilometer tape, 40 liter kampferspiritus, 62.000 gaasjes, 7.750 wattenstaafjes en 600 meter fixatiepleister.

Onderwerpen