Spring naar de content

Zien: hoe extreem gedetailleerde actiefiguren worden gemaakt

De kans is groot dat u ze weleens heeft zien staan: de kunststof beeldjes van filmfiguren. Geen kinderspeelgoed, maar verzamelstukken voor echte fans om op een display te zetten. Het maken van deze figuren is een tijdrovend proces van drie maanden tot een jaar – maar het resultaat is vaak verbluffend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

Een van de fabrikanten is het Zuid-Koreaanse bedrijf Hot Toys, dat zo’n 10.000 tot 20.000 exemplaren miniatuurversies van filmhelden per aflevert. Er zijn beeldjes verkrijgbaar van superhelden en slechterikken uit films als The Avengers, maar ook miniaturen van Sylvester Stallone’s Rocky en Rambo, en Heath Ledgers legendarische Joker. Een populair figuur: Black Widow, het superheldenpersonage vertolkt door Scarlett Johansson.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In onderstaande video ziet u de kunstenaars aan het werk. Let op, de video is in het Koreaans, maar u kunt Engelse ondertiteling inschakelen.

Onderwerpen