Spring naar de content

Zien: briljante citymarketing zet Zwitsers dorpje op de kaart

De Zwitserse regio Graubünden heeft een sterk staaltje marketing afgeleverd. In de stationshal van de Zwitserse stad Zürich bleek een digitaal reclamebord live in verbinding te staan met Vrin, een dorpje in de regio Graubünden. Achter de webcam zat een lokale bewoner, die passerende treinreizigers begroette en uitnodigde langs te komen. En met succes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

De man bevindt zich in een uitnodigend bergachtig landschap. Als hij via de livestream eenmaal de aandacht van voorbijgangers heeft getrokken, lokt hij ze naar Vrin. Het treinticket print hij voor ze uit en het kaartje valt onder het reclamebord in een bak. Ook voor hen die twijfelen, omdat ze een andere bestemming hebben bijvoorbeeld, heeft hij een trucje, zodat zij toch een dagje naar Vrin kunnen. Zo maak je vrinden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Graubünden wacht op u.

Onderwerpen