Spring naar de content

Hoe PSV voor de tiende keer de Johan Cruijff Schaal meenam naar Eindhoven

Landskampioen PSV heeft zondag de Johan Cruijff Schaal gewonnen ten koste van bekerwinnaar FC Groningen: 3-0. Voor PSV scoorde Luuk de Jong twee keer, Adam Maher zorgde ook voor een doelpunt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In een matig gevulde Amsterdam ArenA maakte FC Groningen het spel en kreeg bovendien de meeste kansen maar de bekerwinnaar was ongelukkig in de afronding. PSV was veel effectiever en had heel weinig kansen nodig.

Tevreden
“Het is altijd lekker om een prijs te winnen”, reageerde Luuk de Jong, de man van de wedstrijd. “We maken drie goede doelpunten en houden de nul, dan mogen we tevreden zijn.” De Jong zag FC Groningen vooral in de eerste helft erg goed partij bieden. “Ze speelden goed voetbal en liepen veel door elkaar heen. Daar hadden we het moeilijk mee. Maar als ze de bal verloren, dan gaven ze veel ruimte weg. En daar hebben we goed van geprofiteerd.”

hp de jong
PSV-speler Luuk de Jong viert de 0-1 tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen om de Johan Cruijff Schaal.

De Jong speelde de openingswedstrijd van het seizoen met de aanvoerdersband om zijn bovenarm. Hij weet nog niet of dat volgende week in het eerste competitieduel met ADO Den Haag ook het geval is. “Alle spelers zijn nu terug. Deze week zullen we wel horen wie de aanvoerder wordt. Ik zou heel trots zijn als ik dat ben. Het lijkt me een hele eer om aanvoerder van PSV te zijn.”