Spring naar de content

Nederlandse estafetteploeg zwemt naar zilver op WK in Kazan

De Nederlandse estafetteploeg heeft zondag bij de WK in Kazan zilver gepakt op de 4×100 meter vrije slag. Het kwartet bestaande uit Ranomi Kromowidjojo, Maud van der Meer, Marrit Steenbergen en Femke Heemskerk moest in de Kazan Arena alleen Australië voor zich dulden. De Australische zwemsters pakten de wereldtitel in 3.31,48, Nederland werd tweede in 3.33,67. Het brons ging naar de Verenigde Staten (3.34,61).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Nederlandse zwemsters verwierven de bijnaam ‘Golden Girls’, vanwege hun titels bij de Olympische Spelen van 2008 (Peking) en de WK’s van 2009 en 2011. Twee jaar geleden in Barcelona moest het Oranje-kwartet genoegen nemen met brons, achter de Amerikaanse en Australische zwemsters.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Kromowidjojo zorgde er als startzwemster voor dat Oranje na de eerste 100 meter aan de leiding ging (53,30), waarna Van der Meer achter Australië als tweede aantikte (54,50). Steenbergen, het pas vijftienjarige toptalent dat eerder dit jaar indruk maakte op de Europese Spelen, hield Nederland op medaillekoers met een splittijd van 53,88 (vierde). Heemskerk rukte als slotzwemster snel op naar de tweede plaats, maar kon de Australische Cate Campbell niet meer achterhalen. Heemskerk zette wel een knappe splittijd van 51,99 neer. Alleen Bronte Campbell was sneller met 51,77.

Onderwerpen