Zilver voor Van Rouwendaal op 400 meter vrij

De Redactie 2 aug 2015 Sport

Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft zondag bij de WK langebaan in Kazan zilver gewonnen op de 400 meter vrije slag. De 21-jarige Van Rouwendaal tikte op gepaste afstand van de Amerikaanse Katie Ledecky als tweede aan, in een nieuw Nederlands record van 4.03,02. De Nederlandse pakte afgelopen week al twee zilveren medailles in het open water in Rusland.

Van Rouwendaal bezorgde de langebaanploeg zondag de eerste plak in het 50 meterbad. De pupil van de Franse coach Philippe Lucas pakte vorig jaar bij de EK langebaan in Berlijn al zilver op de 400 vrij en werd ook tweede bij de WK kortebaan in Doha.

Best of the rest
Van Rouwendaal had zich zondagochtend in de series met 4.05,02 al kandidaat gesteld voor de medailles. De veelzijdige zwemster realiseerde de derde tijd en dook ook nog eens ruim onder de limiet voor de Olympische Spelen. In de finale toonde Van Rouwendaal zich de best of the rest achter de ongenaakbare titelverdedigster Ledecky, die lang onder het schema van haar eigen wereldrecord zwom. De achttienjarige Amerikaanse leverde op het laatste stuk echter in en tikte aan in 3.59,13, bijna een seconde boven de mondiale toptijd die ze vorig jaar neerzette. Jessica Ashwood uit Australië werd achter Van Rouwendaal derde in 4.03,34.

Reageer op artikel:
Zilver voor Van Rouwendaal op 400 meter vrij
Sluiten