De beste stukken van deze week

De Redactie 8 aug 2015 Media

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Draaiboek bij potentieel breaking news
Maandag stortte in Alphen aan den Rijn twee hijskranen en een brugdeel op een woon- en winkelgebied. De NOS was er als de kippen bij, en lastte een speciale uitzending in. Edwin van Sas volgde het nieuws, schreef naar aanleiding daarvan een draaiboek voor potentieel breaking news: “Goedemiddag, dit is een ingelaste nieuwsuitzending over een mogelijke ramp met mogelijk gewonden. Misschien wel ernstig.”

Luchtbuks Ria, al tachtig jaar koningin van de schiettent

Bijna tachtig jaar geleden loste Ria van Dijk (1920) uit Tilburg haar eerste schot in de schiettent van de Tilburgse Kermis. Enkele weken geleden deed ze haar meest recente poging om de roos van de schietschijf te raken. En elke keer dat zij schoot, schoot de camera een foto van haar.

Andere Tijden 2065: Drank & Drugs
Het taboe op xtc en mdma, Kamervragen en het kortst zittende kabinet ooit. Andere Tijden blikt in 2065 terug op het ooit controversiële nummer dat de Nederlandse maatschappij veranderde: Drank & Drugs van rappers Lil Kleine (Jorik Scholten) en Ronnie Flex (Ronnel Plasschaert). Klaas Knooihuizen schreef een column over de uitzending.

De mislukte staat Egypte en de Suez-poepsloot
Arthur van Amerongen keek naar de feestvierende Egyptenaren, bij de opening van het Suez-kanaal, en moest denken aan een mongool voor ruit van een snoepwinkel. Over juntaleider Sisi, de Egyptische vrouw, de Arabische Lenten en Gamal Abdel Nasser.

www.hpdetijd.nl/2015-08-01/bas-nijhuis-het-wapen-voor-meer-mannenvoetbal/

Bas Nijhuis, het wapen voor meer mannenvoetbal
‘Zo correct als Jaïro Riedewald woensdag vrij baan gaf aan Robert Beric; het Hollandse probleem in een notendop. Riedewald is een verdediger maar dat kon je toen even niet zeggen. Bij een tegenaanval van Rapid Wien liet hij Beric eerst binnendoor gaan, vervolgens excuseerde de Ajaxback zich tijdens het mee teruglopen bijna voor zijn aanwezigheid — ‘sorry, ik stoor toch niet?’  — en ergens bij de cornervlag liet Riedewald de Weense aanvaller ongehinderd voorzetten. Handen op de rug, niet eens een voetje naar voren, gaat uw gang meneer.’ Een column van Auke Kok.

Reageer op artikel:
De beste stukken van deze week
Sluiten