Spring naar de content

Hoe Kitzbühel niet het toernooi van Haase werd

Twee keer won tennisser Robin Haase het graveltoernooi van Kitzbühel: in 2011 en in 2012. Maar dit jaar wist hij die prestatie niet te evenaren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Zaterdag verloor de Hagenaar de dubbelfinale met zijn Finse partner Henri Kontinen van het Spaans-Argentijnse duo Carlos Berlocq en Nicolas Almagro. Het werd 5-7 6-3 11-9. Haase en Kontinen wonnen de eerste set, door op het beslissende moment toe te slaan op de service van de tegenstanders. Die namen echter vroeg in de tweede set een voorsprong en gaven die niet meer weg. Een supertiebreak moest vervolgens de beslissing brengen. Daarin waren Berlocq en Almagro net iets beter.

Ook geen winst in het enkelspel
In het enkelspel werd Haase woensdag al in de tweede ronde uitgeschakeld. Hij verloor van de Argentijn Federico Delbonis: 4-6 6-2 6-2. Haase wist in de eerste set nog veel punten te scoren op zijn eerste service, maar de Argentijn kreeg gaandeweg steeds meer grip op de opslag van de Hagenaar. Daardoor kreeg de nummer 69 van de wereld meer kansen om Haase te breken en kantelde de wedstrijd in de tweede set.

Robin Haase slaat een bal terug naar de Spanjaard Pablo Carreno Busta tijdens de tweede ronde van Kitzbühel.

De eerste rond kwam Haase nog met veel geluk door. Hij profiteerde maandag van de pech van zijn tegenstander Juan Monaco. De als vijfde geplaatste Argentijn gaf na bijna 50 minuten op het Oostenrijkse gravel in het begin van de tweede set op. Een polsblessure maakte hem het verder spelen onmogelijk. Monaco stond op dat moment voor: 6-2 1-1.