Overzicht: welke wedstrijden mag u dit weekend niet missen?

Het laatste weekend van het WK zwemmen in Kazan. Zaterdag aan het einde van de middag zijn de halve finales van de 50 meter schoolslag, waar Moniek Nijhuis in actie komt. In de series zwom Nijhuis de negende tijd van het veld. Ook de halve finales van de 50 meter vrije slag staan op het programma, met onder andere Ranomi Kromowidjojo. Kromowidjojo werd in de series vierde met een tijd van 24.62. De finales worden zondag vanaf half zes gezwommen.

Femke Heemskerk meldde zich op het laatste moment af voor de 50 meter vrij. Ze heeft een vol programma op het WK en heeft moeite met de druk. Wel komt Heemskerk zaterdagavond even na zes uur nog in actie. De gemengde estafetteploeg zwemt dan voor een medaille in de finale van de 4×100 meter vrije slag. Heemskerk klokte met teamgenoten Sebastiaan Verschuren, Kyle Stolk en Marrit Steenbergen in de halve finales 3.26,91, de vijfde tijd van het hele veld. Alle wedstrijden zijn te volgen via de NOS.

Marrit Steenbergen, Sebastiaan Verschuren, Kyle Stolk en Femke Heemskerk in actie op de 4x100 meter gemixte estafette vrije slag op het WK zwemmen.
Marrit Steenbergen, Sebastiaan Verschuren, Kyle Stolk en Femke Heemskerk in actie op de 4×100 meter gemixte estafette vrije slag op het WK zwemmen.

Eredivisie zonder politie
Verder het eerste weekend in de eredivisie. Al zullen lang niet alle clubs in actie komen. Door politiestakingen zijn de meeste wedstrijden uitgesteld naar later deze week. Vier wedstrijden gaan wel door. Zaterdagavond neemt Roda JC het thuis op tegen Heracles Almelo, en in Rotterdam ontvangt Feyenoord FC Utrecht.

De nieuwe Feyenoord-aanwinst Eljero Elia traint afgelopen week voor het eerst mee. Vanavond tegen FC Utrecht zal hij nog niet in actie komen.
De nieuwe Feyenoord-aanwinst Eljero Elia traint afgelopen week voor het eerst mee. Vanavond tegen FC Utrecht zal hij nog niet in actie komen.

Op zondag staan AZ-Ajax en Willem II-Vitesse op het programma. AZ en Ajax hebben afspraken gemaakt over de extra stewards die beide clubs meenemen. Een test om te zien of voetbal ook zonder politie-inzet kan. En dat zou na dit weekend zomaar eens de norm kunnen worden. Ajax moet het in de wedstrijd trouwens stellen zonder Viktor Fischer. De linksbuiten kampt met lichte hamstringklachten.

Ook in Engeland, Frankrijk en België starten de competities weer. In de Premier League betekent dit voor enkele Nederlanders dat zij mogelijk hun debuut kunnen maken voor hun nieuwe club in de Engelse competitie. Zoals op zondag Georgino Wijnaldum bij Newcastle United en Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg bij het Southampton van Koeman. Memphis Depay debuteerde zaterdag al, met een basisplek bij Manchester United. Depay schitterde nog niet echt en werd in de 68e minuut van de met 1-0 gewonnen wedstrijd gewisseld. Alle voetbalwedstrijden zijn te volgen via Fox Sports (eredivisie) en Sport 1 (buitenland voetbal).

Luiten zakt weg in tussenstand
Golfer Joost Luiten komt zaterdag en zondag nog in actie tijdens de WGC-Bridgestone-Invitational. Luiten begon redelijk aan het toernooi, dat meetelt voor de Europese Tour. Hij liep donderdag de eerste ronde in 70 slagen, precies op par. Daarmee bezet de Rotterdammer de gedeelde 22e plaats.

Maar door een mindere ronde op de tweede dag zakte hij vrijdag weg in de tussenstand. Luiten had voor de tweede ronde in de Amerikaanse stad Akron 72 slagen nodig, twee boven par. Hij staat nu voorlopig gedeeld 38e. Luiten: “Eigenlijk was het allemaal net niet goed genoeg. Voor mijn gevoel heb ik net te veel foutjes gemaakt.” Het toernooi is te volgen via Sport 1.

Reageer op artikel:
Overzicht: welke wedstrijden mag u dit weekend niet missen?
Sluiten