Spring naar de content

Zien: de hoogtepunten van het weekend in de Eredivisie

Vier wedstrijden werden er dit weekend gespeeld in de Eredivisie. De overige vijf wedstrijden worden, door de politiestaking, later deze week gespeeld. Een overzicht van de hoogtepunten van dit weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marieke ten Katen
Roda JC speler Edwin Gyasi. Foto ANP
Roda JC speler Edwin Gyasi. Foto ANP

Edwin Gyasi had met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de zege van Roda JC op zijn voormalige team Heracles Almelo (3-1). Maar de aanvaller kwam niet alleen maar met een positief gevoel het veld af. Gyasi, over het publiek van de Almeloërs: “Ze maakten vervelende geluiden naar mij. Apengeluiden.” En cynisch: “Ze staan altijd achter me. Daarom wilde ik ze even bedanken.” En dat deed hij met het opsteken van zijn middelvingers, op deze video te zien vanaf minuut 2.30 .

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Heracles zelf heeft twijfels bij de bewering van Gyasi. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma verklaart zondag op de website van de club: “Vanaf mijn plek heb ik niks meegekregen van hetgeen beweerd wordt. Ik heb niets vernomen van oerwoudgeluiden vanuit ons supportersvak.” De KNVB gaat het voorval onderzoeken.

Vechten om een foto van Kuyt
Dirk Kuyt scoorde bij zijn terugkeer in de Eredivisie de derde goal voor Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Utrecht, uit een penalty. En dat moment wilden fotografen maar al te graag vastleggen. Zo graag zelfs dat twee er ruzie om kregen.

Voor Utrecht tekende Sébastien Haller aan voor de twee doelpunten. Haller heeft de aandacht getrokken van verschillende buitenlandse clubs en die aandacht zal na de wedstrijd van zaterdag alleen maar toenemen. Zelf wil hij niet over de geruchten praten. “Ik ben speler van FC Utrecht en wil hier zoveel mogelijk doelpunten maken.”

El Ghazi op dreef, maar geblesseerd
Anwar El Ghazi scoorde in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen AZ twee keer voor Ajax. Vooral zijn eerste doelpunt is het terugkijken waard:

Later in de wedstrijd viel El Ghazi uit met een bilblessure. Maar volgens trainer Frank de Boer lijkt die blessure mee te vallen.

Actievoeren tegen politiestaking
En in verschillende steden gingen supporters de straat op om actie te voeren tegen de politiestaking. Onder andere in Den Haag en Nijmegen:

Overzicht
De uitslagen:
Roda JC – Heracles Almelo: 3-1
Feyenoord – FC Utrecht: 3-2
AZ – Ajax: 0-3
Willem II – Vitesse: 1-1

Programma rest van de week:
Dinsdag: ADO Den Haag – PSV, SC Heerenveen – De Graafschap
Woensdag: FC Groningen – FC Twente, PEC Zwolle – SC Cambuur, NEC, Excelsior