Spring naar de content

Ja hoor, ze zijn er weer: pepernoten

Het is inmiddels een sport geworden: welke supermarkt heeft als eerste pepernoten in de schappen liggen? In 2013 viel de eer te beurt aan de Jumbo in Groningen, in 2014 aan de Jumbo in Appingedam – waar het strooigoed in beide gevallen al in de laatste week van juli te verkrijgen was.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Dit jaar is het de Jumbo aan de Hogekampspassage in Zwolle (weer in het noorden van het land, wat is dat toch?) waar het sinterklaassnoepgoed voor het eerst te koop is. Een medewerker van de vestiging in de wijk Dieze bevestigt dat de foto uit onderstaande tweet er een van dit jaar is:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook in een vestiging van de Albert Heijn in Groningen zou het snoepgoed al te vinden zijn.

De kruid- en pepernoten liggen dit jaar een week later in de winkel dan in de twee voorgaande jaren, maar volgens velen is dat nog steeds te vroeg. Het hoofdkantoor voelde in 2009 mee met de protesten om sinterklaassnoepgoed niet in de zomer al in supermarkten te verkopen, en verbood de vestigingen nog langer pepernoten te verkopen in tropische temperaturen. Jaren later lijkt de supermarktketen toch gevoeliger te zijn voor de veertig miljoen euro die jaarlijks aan pepernoten, kruidnoten, taaitaai en marsepein wordt uitgegeven, en blijft het oorverdovend stil.

Het nieuws van de eerste pepernoten komt op de dag dat ook de Zwarte Piet-discussie weer is opgelaaid. Sinterklaas komt weer vroeg dit jaar.

Onderwerpen