Spring naar de content

‘Verdachte Philips-kunstroof oud-politieman’

De man die verdacht wordt van heling van het kapitale schilderij, een werk van een leerling van Rembrandt, dat vorig jaar maart werd gestolen uit het voormalig woonhuis van de familie Philips in Eindhoven, is een oud-politieman. Peter ‘Peer’ de J. werkte ruim dertig jaar voor de Brabantse politie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Dat heeft privédetective John Vullers van recherchebureau Ben Zuidema vanmiddag bevestigd aan De Telegraaf. Vullers kent de verdachte goed en is bij de zitten van vandaag in de rechtbank van Den Bosch aanwezig.

Het nieuws van de diefstal kwam vorige week naar buiten, nadat dagblad De Telegraaf berichtte over ‘de Rembrandtroof’. In maart 2014 werd een gat in het hekwerk van de beveiligde villa geknipt. De overige beveiligingsmaatregelen, waaronder camera’s en alarmsystemen, werden omzeild en het kunstwerk werd uit het huis ontvreemd, evenals een gouden klok. De huismeester die het andere deel van het huis bewoont, was tijdens de inbraak op vakantie.

De diefstal werd lang stilgehouden, maar kwam vorige week toch naar buiten toen bekend werd dat de verdachte vandaag terecht zou staan vanwege verdenking van heling. Hij zou niet de inbreker zijn, maar een tussenpersoon. De verdachte zou het werk van Rembrandt te koop hebben aangeboden aan de conciërge van de villa. Het schilderij is overigens nog spoorloos.