Spring naar de content

Nick Kyrgios en de vriendin van Stan Wawrinka

Nick Kyrgios heeft andermaal bewezen dat hij de begeleiding van Lleyton Hewitt goed kan gebruiken. Ditmaal beledigde hij Stan Wawrinka, al was niet duidelijk of de Zwitser daadwerkelijk gehoord heeft wat zijn jonge tegenstander hem in Montreal toeriep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Kokkinakis heeft het met je vriendin gedaan“, registreerden de microfoons langs de baan een opmerking over mogelijke escapades van Kyrgios’ landgenoot en teamgenoot bij de Daviscup Thanasi Kokkinakis. “Sorry dat ik je dat moet vertellen, vriend.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wawrinka, die in de derde set opgaf wegens rugklachten en in ieder geval na afloop was ingelicht over het voorval, riep spelersbond ATP op maatregelen te nemen tegen Kyrgios. “Het is niet de eerste keer dat hij problemen veroorzaakt op de baan. Ik hoop dat de ATP hem straft. Hij is nog jong, maar dat is geen excuus. Elke partij heeft hij problemen, elke keer misdraagt hij zich”, zei de Zwitser op de persconferentie na het duel.

Wawrinka’s coach Magnus Norman reageerde via Twitter op het voorval, indirect verwijzend naar de hulp die jongeling van Hewitt krijgt.

Kyrgios zelf zei tegen FOX Sports dat zijn opmerking een reactie was op een belediging aan zijn adres van Wawrinka.