Joost Luiten moet ‘hard werken’ aan zijn spel voor KLM Open

De Redactie 15 aug 2015 Sport

Golfer Joost Luiten speelt de komende weken geen toernooien meer. Hij keert terug naar Nederland om te trainen en zich voor te bereiden op het KLM Open in september. “Dat wordt mijn eerstvolgende toernooi. Ik heb nu alle tijd om de foutjes die in mijn spel zijn geslopen eruit te krijgen en hopelijk in topvorm te verschijnen op de Kennemer in Zandvoort.”

Dat schrijft de golfer op zijn website na zijn uitschakeling in het US PGA Championship in het Amerikaanse Kohler. Een tweede ronde van 72 slagen op vrijdag was niet voldoende om de cut te halen in de vierde en laatste major van dit jaar. “Ik ga drie weken hard werken aan mijn spel. Dat is echt nodig. Ik heb getwijfeld of ik in Tsjechië zou spelen, maar dat doe ik niet. Als je slecht speelt is het beter om eerst het vertrouwen terug te krijgen. Daarvoor moet ik veel trainingsuren maken, dat is nu even belangrijker dan toernooien spelen”, aldus Luiten, die het KLM Open won in 2013. Hij miste eerder dit jaar ook al de cut bij de Masters en het Brits Open. Alleen bij de US Open overleefde Luiten de schifting en eindigde hij op de gedeelde 39e plaats.

Klassement
De Australiërs Jason Day en Matt Jones voeren het klassement aan in het US PGA Championship. Zij staan op -9, maar moeten hun tweede ronde nog afmaken. De organisatie brak de de ronde voortijdig af door noodweer. De Zweed David Lingmerth is de hoogst geklasseerde speler die wel de volledige 36 holes heeft afgewerkt. Hij deelt de vierde plaats met 137 slagen (-7). Titelverdediger Rory McIlroy staat 28e is. Viervoudig kampioen Tiger Woods moest voortijdig afhaken. De Amerikaan kwam uit op een ronde van 73 slagen, één boven par. Op de openingsdag ging Woods rond in 75 slagen. Zijn totaal van 148 was twee te hoog om de schifting te overleven.

Reageer op artikel:
Joost Luiten moet ‘hard werken’ aan zijn spel voor KLM Open
Sluiten