Spring naar de content

Komkommerjournaal: Jan Roos, Zwarte Piet & waar blijft het noodweer?

Politiek Den Haag is met reces, de nieuwsluwe komkommertijd is weer aangebroken. Wekelijks spit HP/De Tijd voor u door de binnenlandse kranten, en zet het meest irrelevante, nietszeggende en gezapige nieuws op een rij. Deze week: Jan Roos en de pietenzaak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Jan Roos en zijn kapmes
Jan Roos is deze week naar eigen zeggen bedreigd door een groepje jonge Marokkanen. De verslaggever sprak op Twitter van twaalf jongeren die hem hebben belaagd, buurtbewoners zeggen dat het er vijf waren. Roos vergat op Twitter overigens te vermelden dat hij een wapen in zijn kofferbak had liggen, waarmee hij zou hebben gedreigd. Het Parool zocht een en ander uit, en vervolgens viel heel Nederland over racistische uitingen die Roos op het internet spuwde. Peter R. de Vries struikelde in de talkshow Jinek ook over het voorval – maar dan in connotatie met komkommernieuws.

De Verenigde Naties en de pietenzaak
De Verenigde Naties (VN) komen eind deze maand met een uitspraak over de pietenzaak. “Volgens enkele maatschappelijke organisaties moet ‘dit symbool voor slavernij’ worden uitgebannen,” valt in het Algemeen Dagblad te lezen. Verder: “Het VN-commité tegen racisme zal bepalen of de decembertraditie in strijd is met de internationale verdragen.” Enfin, de eerste kruidnoten liggen al in de winkel, dus het feest kan – met of zonder Zwarte Piet – weer beginnen.

Het weer
Het KNMI gaf donderdagavond code geel af voor gevaarlijk weer. Vanuit het zuidwesten en zuiden nam de kans op onweersbuien toe. Die buien konden samen gaan met (flinke) windstoten en hagel. Lokaal kon er in korte tijd veel regen vallen, werd gezegd, dat tot wateroverlast zou kunnen leiden. U heeft het weer reeds ervaren, en hoe zwaar het wel niet was heeft u vast nog dagen van collega’s gehoord. Niet dus.

Dan nog dit
De rennende rukker is een halt toegeroepen. In IJmuiden werd een 32-jarige man aangehouden die al lopend vrouwen aankijkt terwijl hij masturbeert. Ook Onno Hoes kwam weer in het nieuws. PowNed mocht de befaamde geheime beelden die de omroep van hem maakte namelijk niet uitzenden, zo bepaalde de rechtbank afgelopen week. De opgenomen gesprekken toonden destijds aan hoe Hoes seksuele opmerkingen naar een jongen van twintig jaar oud maakte, en hoe hij zich laatdunkend uit over de gemeenteraad van Maastricht. Hoes legde uiteindelijk zijn ambtsketting neer. Waar de desbetreffende jongeman is gebleven, weten wij ook niet. De date van Onno Hoes liet bij Shownieuws weten blij te zijn met de uitspraak.

Onderwerpen