Zien: Van Persie laat verdrietig jongetje weer lachen

De Redactie 15 aug 2015 Sport

Robin van Persie heeft het huilende Britse jongetje dat intens verdrietig was om zijn vertrek bij Manchester United weer blij gemaakt. De vijfjarige Louis Diamond kreeg vrijdag na de eerste competitiewedstrijd van Fenerbahçe, tegen Eskisehirspor, het net gedragen tenue van de Nederlandse spits. Het jochie was samen met zijn broertje en ouders op uitnodiging van Fenerbahçe naar Istanbul gereisd om het competitiedebuut van Van Persie vanaf de eretribune te bekijken.

Louis huilde tranen met tuiten toen Van Persie eerder deze zomer verhuisde van Manchester United naar de Turkse topclub. Vader Sam filmde het verdriet van zijn ontroostbare zoon en zette het filmpje op internet. Het werd veel bekeken en kwam terecht bij de supporters uit Istanbul. Die riepen op geld in te zamelen, zodat de jonge voetbalfan naar Turkije kon komen. Kort daarna nodigde Fenerbahçe-preses Aziz Yildirim de familie uit voor een voetbalreisje en een verblijf van vijf dagen in een luxe resort.

“Ik heb de video gezien, het was een ontroerend moment”, zei Van Persie vrijdag tegen het jochie. “Het kwam uit je hart. Een club verlaten is weliswaar onderdeel van het voetbal, maar ik ben hier wel door geraakt.” De Rotterdammer gaf zijn bezwete shirt en broekje aan Louis, die weer kon lachen.

Zie hier de beelden:

Reageer op artikel:
Zien: Van Persie laat verdrietig jongetje weer lachen
Sluiten