Spring naar de content

Helse vakantie: onenightstand met angstaanjagende gevolgen

Wat doe je als vrouw als de Verkeerde Man je heeft laten zitten? Je boekt een vakantie naar de zon en gaat eerst maar eens wraak nemen voor het vernederende feit dat je bent afgewezen in de liefde. Op je verleidelijkst opgedoft, hoge hakjes, stort je je in het nachtleven van Albufeira, Portugal. Een verhaal van Emma Brunt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

"Eigenlijk zou je er even helemaal tussenuit moeten,” zei mijn strategisch begaafde vriendin, toen het haar begon te vervelen om naar mijn onafgebroken gejammer over de afgebroken relatie met een Verkeerde Man te moeten luisteren. “Gewoon een weekje met vakantie, in je eentje, zou je dat aandurven?”

Tja, als iemand het zo stelt wordt het lastig om de suggestie zonder meer van de hand te wijzen, en dus stond ik een paar dagen later al op het balkon van een inderhaast geboekte hotelkamer naar beneden te kijken, en schatte dat de afstand tussen mij en de met Portugese plavuizen betegelde binnenplaats ruimschoots voldoende was om aan al mijn problemen een einde te maken. Vijf verdiepingen, dat moest genoeg zijn om te voorkomen dat ik de volgende ochtend wakker werd in het ziekenhuis en daar te horen zou krijgen dat ik alleen een dwarslaesie had opgelopen en de rest van mijn leven in een karretje zou moeten zitten, want dat kon je natuurlijk geen verbetering noemen. Als ik het deed, moest ik het goed doen. Maar terwijl ik die drastische oplossing in beraad hield – dat kon tenslotte altijd nog – besloot ik om eerst maar eens wraak te gaan nemen voor het vernederende feit dat ik was afgewezen in de liefde. En zoals iedereen weet die wel eens in die positie heeft verkeerd, bestaat daar geen beter recept voor dan een onbekrompen dosis alcohol en seks. In die volgorde, want als je maar aangeschoten genoeg bent, volgt de beoogde onenightstand meestal vanzelf. En wie weet, werd het nog leuk ook.

Het complete avontuur van Emma Brunt, uit ons dubbeldikke zomernummer, leest u hier op Blendle. U kunt hier het hele tijdschrift inzien, of hier een voordelig (proef)abonnement afsluiten.