Jesse Jackson: ‘Apple, Google en Facebook worden geleid door racisten’

De Redactie 17 aug 2015 Nieuws

De mannen die in Silicon Valley de scepter zwaaien zijn ‘zo racistisch als maar kan’. Dat zegt de Amerikaanse predikant, burgerrechtenactivist en voormalig rechterhand van Martin Luther King in een interview met The Sunday Times.

Jackson legt uit: “Bedrijven als Apple, Amazon, Google, eBay en Facebook hebben een goed imago: ze hebben hippe bazen die, net als het bedrijf dat ze leiden, te boek staan als ‘politiek-correct’. Maar in werkelijkheid zijn ze zo racistisch als maar kan.” Hij doelt daarmee op het percentage blanke topbestuurders in Silicon Valley. De twintig belangrijkste bedrijven aldaar hebben in totaal 189 bestuursleden: 149 blanke mannen, 36 blanke vrouwen, drie zwarte mannen en een latino. Ook op de werkvloer bij Google zijn er nauwelijks Afro-Amerikanen te vinden: 61 procent is blank, 30 procent is Aziatisch.

Jackson benadrukt dat hij zich blijft inzetten om meer Afro-Amerikanen aan de slag te krijgen in de meest lucratieve industrie van de Verenigde Staten. Ook Google en Apple hebben aangegeven de komende jaren meer aandacht te besteden aan het rekruteren van nieuwe werknemers aan traditioneel zwarte universiteiten.

Reageer op artikel:
Jesse Jackson: ‘Apple, Google en Facebook worden geleid door racisten’
Sluiten