Spring naar de content

Zien dit weekend: Midnight in Paris, het EK hockey & pianomuziek op de Prinsengracht

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Woody AllenFRANCE CANNES FILM FESTIVAL 2011
Drie sterren voor de nieuwste ‘quasi-filosofische‘ Woody Allen, ofwel Irrational Man. Met Midnight in Paris won Woody Allen een Oscar. De film gaat over een jong Amerikaans koppel dat in het najaar trouwt en even daarvoor nog een reis naar Parijs maakt. De Franse hoofdstad doet op z’n zachtst gezegd iets met Gil (Owen Wilson) en Inez (Rachel McAdams). Waar Inez vooral met de bruiloft bezig is, verliest Gil zichzelf aan de lichtstad.
‘Midnight in Paris’, vrijdag 21 augustus om 23.40 uur op NPO 2

hockeysters-in-halve-finale-tegen-argentinieEK Hockey, en meer topsport
Vrijdagavond beginnen de mannenhockeyers in Londen aan een poging om Europees Kampioen te worden. Zaterdag beginnen de vrouwen aan hun jacht op de titel. Verder, dit weekend: het EK paardensport (Aken, 19-23 augustus), de wielerronde Vuelta a España (22 augustus-13 september), het WK atletiek (Peking, 22-30 augustus), en het WK judo (Astana, 24-30 augustus). Alle evenementen zijn live te volgens via NOS.nl, en dagelijks via een Studio Sport-uitzending op NPO 1.
Nederland-Spanje (m), vrijdag 21 augustus om 18.15 op NOS.nl en NPO 1

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verleidingen voor Amish Schermafbeelding 2015-08-20 om 17.24.33
De Amish, een strenge, protestante geloofsgemeenschap in Noord-Amerika, gaan veel naar de kerk, leven sober en vinden het niet fijn om gefilmd te worden. Toch wint Annette van Trigt het vertrouwen van de gesloten gemeenschap, en ontdekt dat de Amish wel degelijk veel geld uitgeven aan luxeproducten. U heeft de documentaire in een eerder stadium gemist? In deze herhaling ziet u onder meer dat de Amish tonnen uitgeven aan Nederlandse tuigpaarden.
‘Verleidingen voor Amish’, zaterdag 22 augustus om 17.10 op NPO 2

prinsengrachtconcert-beleeft-30e-tv-editiePianomuziek op de Prinsengracht
De 34ste editie van het Prinsengrachtconcert staat in het teken van pianist Alexandre Tharaud uit Parijs. Liefhebbers van klassieke muziek zullen deze avond Tharaud samen met vier vrienden zien spelen. Vanuit de gracht valt het podium het beste te aanschouwen, en dat kunt u dan weer live op tv zien. 
‘Prinsengrachtconcert’, zaterdag 22 augustus om 21.20 op NPO 2

Onderwerpen