Spring naar de content

Overzicht: welke sportwedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Het wordt een mooi sportweekend met het WK Atletiek, de rentree van Badr Hari in Grozny, de Ronde van Spanje, de Grand Prix van België met Max Verstappen, het EK Hockey in Londen en natuurlijk de Eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

In Peking wordt het WK Atletiek gehouden. Zaterdag, de openingsdag van het WK, komen er zeven Nederlandse atleten in actie. Aan de zevenkamp doen Nadine Broersen, Nadine Visser en Anouk Vetter mee. Sifan Hassan loopt de middenafstand samen met Maureen Koster, Thijmen Kupers loopt de 800 meter en Churandy Martina sprint de 100 meter. Laatstgenoemde treft het niet bij zijn eerste optreden. Martina loopt de 100 meter in dezelfde serie als Usain Bolt, de sprintgigant uit Jamaica. Ook de snelle Amerikaan Michael Rodgers is tegenstander van Martina, die dit seizoen nog niet onder de tien seconden liep. De eerste drie in de series plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales op zondag. Het WK Atletiek is te zien bij de NOS op NPO1.

Rentree 
Kickbokser Badr Hari maakt zijn rentree in de ring. In de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny staat hij tegenover Ismael Londt in een Super Fight. Vrijdag was de weging, zaterdagavond vindt het gevecht plaats. Er is nog geen livestream bekend.

hp badr har
Badr Hari twee jaar geleden tijdens de K1 wedstrijd tegen Zabit Samedov bij de World Grand Prix.

Strafpunten voor Verstappen
Zondag rijdt Max Verstappen de Grand Prix van België vanaf de achttiende plek, bijna de laatste plaats. Verstappen haalde zaterdag in de kwalificatierace nog wel de tweede ronde op het circuit van Spa-Francorchamps, maar daarin deed hij geen serieuze poging meer om een rondetijd neer te zetten. De Limburger wist voor de kwalificatie al dat hij voor straf tien plaatsen naar achteren moet bij de start omdat zijn bolide voor de zesde keer van motor is gewisseld.

hp verstappen
Max Verstappen in actie tijdens de kwalificatie van de GP België

Lewis Hamilton start weer vanaf pole position. De Britse leider van het WK-klassement was zaterdag in zijn Mercedes de snelste tijdens de kwalificaties. Hamilton was sneller dan Nico Rosberg, zijn Duitse ploeggenoot. De Fin Valtteri Bottas van Williams snelde naar de derde tijd. De GP van België is op RTL7 te zien.

Volledige top drie
In Puerto Banús, vlakbij Marbella, is zaterdag de 70ste editie van de Vuelta Ciclista a España begonnen. De Ronde van Spanje begint met een ploegentijdrit van 7,4 kilometer. Zondag gaat de Vuelta verder van Alhaurín de la Torre naar Carminito del Rey, dat is een etappe van 158,7 kilometer over heuvels.

hp froome
De top drie wielrenners: Chris Froome van Sky team Chris Froome (M) Nairo Quintana van Movistar (L) en Alejandro Valverde van Movistar (R)

Met Froome, Nairo Quintana en Alejandro Valverde doet de volledige top drie van de Tour mee aan de Vuelta. Ook Vincenzo Nibali, de Italiaan die vorig jaar de Tour won, is in Spanje van de partij. Tom Dumoulin maakte via Twitter bekend dat hij de Vuelta gaat rijden.

De Limburger kwam in de Tour tijdens de derde etappe hard ten val en liep daarbij een breuk op in het gewricht van zijn linkerschouder. Dumoulin stond op dat moment derde in het klassement en had uitzicht op het geel. Op 13 september finisht de Ronde van Spanje in Madrid.

Eenvoudig gewonnen
Zondag spelen de Nederlandse hockeysters tegen Spanje tijdens het Europees Kampioenschap in Londen. Zaterdag wonnen de vrouwen eenvoudig van Polen met 9-0. Ellen Hoog speelde haar tweehonderdste interland en scoorde een hattrick. Drie jaar geleden werd Oranje op dit veld nog Olympisch Kampioen.

hp hockey
Ellen Hoog scoorde een hattrick tegen Polen, het was haar 200ste interland

Eredivisie
Tot slot nog Eredivisie. Vrijdag won FC Groningen van Excelsior met 2-0. Zaterdagavond staan Roda JC en de Graafschap tegenover elkaar, Heerenveen speelt tegen PSV en SC Cambuur treft Heracles. Zondag speelt PEC Zwolle tegen FC Twente, AZ tegen Willem II, NEC treft Ajax, ADO Den Haag neemt het op tegen FC Utrecht en Feyenoord sluit het voetbalweekend af tegen Vitesse. U kunt de wedstrijden volgen op FOX Sports.