Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

boksen_hpDe dappere Conor McGregor, veel geloofwaardiger dan Badr Hari
Boksen, kickboksen, Braziliaanse jiujitsu, karate, capoeira en taekwondo, de voormalige loodgieter McGregor beheerst het allemaal. En hij heeft bravoure, ook altijd handig in dat metier. “Vergeet bokskampioen Floyd Mayweather”, zei McGregor, in een kooi is Mayweather namelijk volstrekt kansloos tegen hem, net zo kansloos als Mayweather zou zijn tegen Ronda Rousey. Mark van den Heuvel over vedergewicht Conor McGregor.

Wat als zelfs Schubbekutteveen wordt overspoeld door IPA-bier
Jan Smit liep door de bierafdeling van de Albert Heijn in zijn pittoreske woonplaats Wijhe, en zag dat het hele bovenste schap plotseling werd gedomineerd door Indian Pale Ale, beter bekend als IPA. Hoe kan dit Amerikaanse speciaalbier ineens populair zijn, zelfs in de meest verre uithoeken van het land? En nog veel belangrijker, waarom is dit spul toch zo al-le-je-zus duur?

liesbeth_hp-961x703Het ongelooflijk grote bord voor het hoofd van Liesbeth Spies

In 2013 werd de door minister Liesbeth Spies ingevoerde Wet normering topinkomens (WNT) van kracht. Daarin wordt de salariëring van bestuurders van (semi)publieke organisaties aan banden gelegd. Toch was netbeheerder Alliander het niet eens met het salarisplafond. En wie is toezichthouder én lid van de beloningscommissie van Alliander? ‘Precies, Liesbeth Spies.’

horeca_hpKindvrije horeca: en de tieners, stelletjes en bejaarden dan?
‘Ben jij het ook zo zat om in restaurants, koffiehuizen, café’s en hotels te worden geconfronteerd met gillende, stampende, krijsende, snottebellende kinderen en hun lakse ouders?’ Met deze woorden legde de actiegroep nokidsallowed eerder deze week de vinger op de zere plek: een structureel probleem in ons kinderrijke land. Paul Geraerdts signaleert wel meer probleemgroepen op het terras.

slavenkoets_hpDe fik in de slavenkoets van Koning Wim
De Gouden Koets weg voor onderhoud? Onzin, stelt Arthur van Amerongen. ‘Ik zeg u dat de koets waarop de slavernij wordt verheerlijkt (ik vind al die naakte mensen op de panelen trouwens eerder erotiserend dan racistisch) nooit meer terug komt, althans niet in deze toestand. Het ding wordt gewoon overgespoten en over vier jaar weer in gebruik genomen en dan heeft niemand het nog over de Hulde der Koloniën.’

 

Onderwerpen