Spring naar de content

Hoe Verstappen aan zijn indrukwekkende inhaalrace begon

Hij startte van plaats 18 en eindigde als achtste. Max Verstappen heeft voor de ogen van duizenden Nederlandse fans zondag tijdens de Grand Prix van Belgie een succesvolle inhaalrace gereden. Hij verdiende vier punten, wat zijn totaal op 26 WK-punten bengt. De jonge coureur van Toro Rosso staat nu tiende in de WK-stand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

De Brit Lewis Hamilton won de elfde Grand Prix van het Formule 1-seizoen. Hij startte vanaf pole position en bleef zijn teamgenoot Nico Rosberg, die tweede werd, makkelijk voor.

hp Hamilton
Lewis Hamilton van Mercedes wint de elfde Grand Prix van het Formule 1-seizoen

Op de derde positie finishte de verrassende Fransman Romain Grosjean van Lotus. In 2013 behaalde hij voor het laatst een plekje op het podium. Dat kwam onder meer doordat Ferrari’s Sebastian Vettel zijn  podiumpositie verspeelde door een lekke band.

hp vettel
Ferrari’s Sebastian Vettel maakt een pitstop om zijn lekke band te laten vervangen

Bijna foutloos
Verstappen reed een bijna foutloze race waarin hij na de start liefst tien plaatsen in het veld won. Na de race moest hij zich nog wel bij de wedstrijdleiding melden om tekst en uitleg te geven over een inhaalactie op de Fin Valtteri Bottas, maar uiteindelijk werd zijn lezing geaccepteerd. Verstappen zou met vier wielen buiten de baan zijn geweest en dat is in strijd met het reglement. Op tv-beelden is duidelijk te zien dat Verstappen de controle over zijn bolide even verloor nadat hij Bottas al was gepasseerd. De stewards accepteerden die uitleg en gaven hem geen strafpunten.

Een trotse ‘I told you so’-Tweet van Verstappen na de race was goed op zijn plaats.