Spring naar de content

In beeld: zo snelde Dafne Schippers naar zilver

Dafne Schippers heeft maandag Nederlandse atletiekhistorie geschreven. De atlete uit Utrecht veroverde voor het eerst een sprintmedaille op de wereldkampioenschappen atletiek. Ze veroverde zilver op de 100 meter, het koningsnummer. Schippers greep de plak in de tijd van 10,81, een Nederlands record.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Alleen de absolute topfavoriete wist Schippers voor te blijven. De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, getooid met een bloemenkransje, prolongeerde haar wereldtitel in een tijd van 10,76. De Amerikaanse Tori Bowie behaalde het brons in 10,86.

schipperstekst1
Schippers concentreert zich voor de start, terwijl Fraser-Pryce haar haarversiering nog even goed doet. De Jamaicaanse kende de beste start.
schipperstekst2
Fraser-Pryce blaast uit, ze moet alle zeilen bijzetten om haar Nederlandse concurrente van zich af te houden.
schipperstekst5
De Jamaicaanse juicht, Schippers komt vijf honderdste te kort. Op de achtergrond rent Bowie naar de derde plek.
schipperstekst7
Na de finish beseft de Nederlandse dat ze met haar zilveren plak een unieke prestatie heeft geleverd.
schipperstekst6
Een knuffel tussen de twee snelste vrouwen ter wereld.

“Het is onvoorstelbaar, ik besef het ook nauwelijks, maar ik wist dat dit mogelijk was”, zei Schippers na haar fenomenale sprint in het Vogelneststadion. “Op de WK van twee jaar geleden behaalde ik brons op de zevenkamp en nu zilver op de 100 meter. Waanzinnig en geweldig om dit mee te maken.”

“Ik was voor de finale relaxed, dat was belangrijk. Mijn start was goed, maar ik heb altijd even nodig om met mijn lange passen op snelheid te komen”, vervolgde de atlete. “Toen ik op het laatst stuk zag dat ik Fraser naderde, wist ik dat ik een medaille had.”