Spring naar de content

Zien: struikelende jongen vernielt 350 jaar oud schilderij

Een 12-jarige jongen uit Taiwan is ongewild wereldnieuws geworden. De scholier struikelde tijdens een bezoek aan een museum in Taipei en sloeg zo een gat in een zeer waardevol schilderij van de Italiaanse meester Paolo Porpora. Het schilderij A Still Life of Flowers komt uit de zeventiende eeuw en heeft een waarde van bijna 1,3 miljoen euro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

De jongen was met zijn moeder op de tentoonstelling The Face of Leonardo: Images of a Genius. Op beveiligingsbeelden van het museum is te zien dat de jongen aan komt slenteren met een drankje in zijn hand. Hij kijkt niet naar het schilderij. Dan struikelt hij met zijn voet over een witte drempel, die de bezoekers juist van het schilderij weg moet houden. Hij verliest hij zijn evenwicht en schiet met zijn hand door het kunstwerk heen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het schilderij moet worden hersteld. De organisatoren van de tentoonstelling hebben al aangegeven dat de jongen en zijn familie niet hoeven op te draaien voor de schade, meldt Focus Taiwan. Het schilderij, dat uit een privécollectie komt, was goed verzekerd. Een verzekeringsmaatschappij zal de reparatie vergoeden.