Zien: struikelende jongen vernielt 350 jaar oud schilderij

Jesse Voorn 25 aug 2015 Video

Een 12-jarige jongen uit Taiwan is ongewild wereldnieuws geworden. De scholier struikelde tijdens een bezoek aan een museum in Taipei en sloeg zo een gat in een zeer waardevol schilderij van de Italiaanse meester Paolo Porpora. Het schilderij A Still Life of Flowers komt uit de zeventiende eeuw en heeft een waarde van bijna 1,3 miljoen euro.

De jongen was met zijn moeder op de tentoonstelling The Face of Leonardo: Images of a Genius. Op beveiligingsbeelden van het museum is te zien dat de jongen aan komt slenteren met een drankje in zijn hand. Hij kijkt niet naar het schilderij. Dan struikelt hij met zijn voet over een witte drempel, die de bezoekers juist van het schilderij weg moet houden. Hij verliest hij zijn evenwicht en schiet met zijn hand door het kunstwerk heen.

Het schilderij moet worden hersteld. De organisatoren van de tentoonstelling hebben al aangegeven dat de jongen en zijn familie niet hoeven op te draaien voor de schade, meldt Focus Taiwan. Het schilderij, dat uit een privécollectie komt, was goed verzekerd. Een verzekeringsmaatschappij zal de reparatie vergoeden.

Reageer op artikel:
Zien: struikelende jongen vernielt 350 jaar oud schilderij
Sluiten