Spring naar de content

Fotoserie: Nederland in 35 beelden

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Joost Bos uit de Blesse.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Joost Bos (Meppel, 1989) is dit jaar afgestudeerd als grafisch ontwerper aan Academie Minerva in Groningen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over zijn werk
“Als ontwerper heb ik Nederland in beeld gebracht. Soms cynisch, soms beschouwend, maar altijd vanuit mijn eigen perspectief. Ik onderzocht de vraag: wat kenmerkt de Nederlandse cultuur? En zijn die kenmerken hetzelfde als wat Nederland kenmerkte vijftig jaar geleden? Of ontstaat er een nieuwe (beeld)cultuur waarin Nederland zich ontwikkelt? Aan de hand van 28 affiches, vier vlaggen en drie t-shirts heb ik beeldend onderzocht wat onze cultuur, zoals deze nu is, betekent en welke functie het heeft in het Nederland van 2015.”

Meer werk van Joost Bos vindt u hier.

JoostBos_NL1 JoostBos_NL2 JoostBos_NL3 JoostBos_NL4 JoostBos_NL5 JoostBos_NL6 JoostBos_NL7 JoostBos_NL8

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.