Zien dit weekend: Manhattan, Henk Grol & Koningin Juliana

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

2010-08-27 12:40:41 AMSTERDAM - Een vlag van De Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam. Het culturele evenement gaat hier vrijdagavond van start. ANP MARCEL ANTONISSE

Uitmarkt 2015
Onder begeleiding van bigband New Cool Collective ziet u vrijdag live vanaf de Uitmarkt een voorproefje van het komende theaterseizoen. Met onder meer populaire acts als Parijs-zanger Kenny B. en De Jeugd Van Tegenwoordig, Paul de Leeuw met een hommage aan Robert Long, cabaretduo Van der Laan & Woe en acrobatiek van de Ashton Brothers. (Ook zaterdag om 20.20 ziet u welke voorstellingen en concerten u niet mag missen.)
‘Uitmarkt 2015: De Opening’, vrijdag 28 augustus om 21.10 op NPO 2

Manhattan (1979) Directed by Woody Allen Shown from left: Diane Keaton, Woody Allen

Manhattan
Isaac Davis (Woody Allen) is gestopt met zijn baan als schrijver voor een comedyserie, maar twijfelt of dit de juiste keuze was. Het zit niet mee. Zijn vrouw werkt ook nog eens aan een autobiografie waarin ze Isaac zwartmaakt. Op romantisch vlak gaat het ook niet al te best. Davis heeft een relatie met de zeventienjarige Tracy (Mariel Hemingway), maar voelt zich daar schuldig over. Dan wordt hij ook nog eens verliefd op de minnares van zijn beste vriend (Diane Keating). Deze Woody Allen film staat bekend als zijn meest succesvolle werk en is geheel in zwart-wit.
‘Manhattan’, vrijdag 28 augustus om 23.50 op NPO 2

2015-06-27 15:55:55 Netherlands' Henk Grol celebrates on the podium during the victory ceremony for the men's -100kg judo at the 2015 European Games in Baku on June 27, 2015. AFP PHOTO / JACK GUEZ

Wereldkampioenschappen Judo en Atletiek
Henk Grol heeft zijn zinnen gezet op een gouden medaille in de klasse tot 100 kilo. De judoka droomt er al jaren van de beste van de wereld te zijn, maar dat lukte hem niet eerder. De geboren Groninger vocht zich wel al drie keer naar een zilveren plak. Lukt het hem ditmaal om zijn droom te verwezenlijken? Op het WK Atletiek maakt Eelco Sintnicolaas ook kans op een medaille.
‘Studio Sport’, zaterdag 29 augustus om 13.05 op NPO 1

1980-04-30 14:15:00 Juliana doet afstand van de troon. /Juliana doet afstand van de troon. 30 april 1980

Koningin Juliana
Wanneer men denkt aan koningin Juliana gaat het al snel over de Greet Hofmans-affaire. Haar kwaliteiten als vorstin lijken overschaduwt door dergelijke akkefietjes. Drie vorstinnen van Oranje laat een andere kant zien van de oud-koningin. In de voorbereidingen op het koningschap verbleef ze tijdens de oorlog in Canada, waar ze geïnspireerd werd door Eleanor Roosevelt. Voor het Amerikaanse Congres hield ze zo’n zestig toespraken over Adolf Hitler.
‘Drie vorstinnen van Oranje’, zaterdag 29 augustus om 19.35 op NPO 2

damiaanLaatste zomergast van dit jaar
Zomergasten is alweer aangekomen bij de laatste aflevering van het seizoen. De Belgische arts Damiaan Denys is de hekkensluiter van het seizoen. Als afdelingshoofd psychiatrie aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) en hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam stort hij zich op de angst en dwangstoornis. Denys hoopt dat de kijker een andere visie op angst meekrijgt en er misschien zelfs een beetje van gaat houden.
‘Zomergasten: Damiaan Denys’, zondag 30 augustus om 20.15 op NPO 2

Frits-sissing-1314737461Meezingen met musicals
Afgelopen vrijdag en zaterdag kon u al een voorproefje uit het theater zien. Deze zondagavond wordt de Uitmarkt traditioneel afgesloten met alle hoogtepunten uit het komende musicalseizoen. Met onder andere Pia Douwes in Billy Elliot, Johnny Kraaijkamp in Willem Ruis, de show van zijn leven en presentatrice Anouk Maas die ook even als Belle uit Beauty and the Beast op het podium verschijnt. Naast Anouk Maas is de presentatie ook weer in handen van Frits Sissing.
‘Musical Sing-a-Long 2015,’ zondag 30 augustus om 21.21 op NPO 1

One-takefilm
Het Duitse Victoria bevat een aan een stuk door lopende opname van 140 minuten. Victoria (Laia Costa) besluit rond vier uur ‘s nachts toch nog niet naar huis te gaan als ze een groepje jongens tegenkomt, met wie ze een wilde nacht beleefd, een bloedstollende achtervolging incluis. “Door de uitstekende afwisseling van rust en adrenaline, naturel acteerwerk en natuurlijk dat verdomd strakke shot van Brandth Grøvlen, laat Victoria zien hoe overweldigend het medium film kan zijn”, schrijft HP/De Tijd. 
‘Victoria’, is momenteel te zien in een select aantal bioscopen

Reageer op artikel:
Zien dit weekend: Manhattan, Henk Grol & Koningin Juliana
Sluiten