Spring naar de content

PSV wint onder druk topper tegen Feyenoord

PSV heeft Feyenoord zondag de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. In eigen huis won de titelverdediger met 3-1 van de Rotterdammers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In de eerste topper van het seizoen stond PSV meteen al onder druk, na het puntenverlies tegen ADO Den Haag (2-2) en sc Heerenveen (1-1). Een overwinning op het nog ongeslagen Feyenoord werd door PSV-trainer Phillip Cocu noodzakelijk genoemd.

Genadeklap
De landskampioen liep door een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma tegen een snelle achterstand aan. De Belg Maxime Lestienne trok de stand voor rust gelijk met zijn eerste doelpunt voor PSV. Na rust ging PSV op zoek naar de genadeklap. Nota bene rechtsback Santiago Arias was in een onderling te duel te slim en behendig voor de Rotterdamse publiekslieveling Dirk Kuijt. De Colombiaan kapte zijn tegenstander uit en zette de landskampioen op voorsprong.

Pas bij achterstand kreeg Feyenoord de eerste kansen. Colin Kazim-Richards en Bilal Basaçikoglu troffen PSV-doelman Jeroen Zoet. Lex Immers had veel tijd nodig om huizenhoog over te schieten, Kuijt kopte op de paal. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal tien minuten voor tijd op de stip nadat zijn grensrechter een overtreding van Feyenoord-debutant Eljero Elia in het strafschopgebied had gezien. De ingevallen Jürgen Locadia mocht de penalty benutten.

Dirk Kuyt van Feyenoord reageert teleurgesteld na een gemiste kans.

Door de nederlaag van Feyenoord staat Ajax – dat na vier speelronden nog zonder puntenverlies én tegendoelpunten is – met een voorsprong van drie punten aan kop van de Eredivisie.