Spring naar de content

Zien: wat er allemaal mis ging tijdens het WK Atletiek

De laatste onderdelen zijn afgerond, het WK atletiek zit erop. Het was genieten, op alle niveaus. Er werden de afgelopen week in Peking topprestaties geleverd door Dafne Schippers, Sifan Hassan en wie anders dan Usain Bolt. Maar er ging ongeveer net zoveel mis tijdens de wereldkampioenschappen in de Chinese hoofdstad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Molly Huddle droomt de rest van haar leven over het Vogelneststadion. De Amerikaanse dacht na tien kilometer hardlopen dat zij de bronzen medaille al om haar nek had, stak haar armen vlak voor de lijn de lucht in en werd pardoes voorbij gelopen door landgenote Emily Infeld. Komt u maar door met die praatsessies.

Veronica Campbell-Brown, toch goed voor een groot aantal wereld- en Olympische titels, verloor tijdens de series van de 200 meter alle regels uit het oog. De Jamaicaanse raakte in de bocht de weg kwijt en besloot verder te gaan in een andere baan. Normaal gesproken goed voor uitsluiting, maar omdat haar tegenstandster langzaam genoeg was en niemand protest aantekende, haalde Campbell-Brown alsnog de volgende ronde.

Voor het zoveelste kampioenschap op rij was Usain Bolt ongenaakbaar. De Jamaicaan sprintte op karakteristieke wijze naar een gouden plak op de 100 en 200 meter. Hoogtepunt rondom de onklopbare hardloper vond echter plaats tijdens de festiviteiten. Eindelijk kreeg iemand Bolt omver, al was het een onhandige cameraman. “Het gerucht dat ik nu op gang wil brengen is dat Justin Gatlin de man betaald heeft,” grapte de sprintkampioen richting de Amerikaan die hij twee keer versloeg. Gatlin toonde zich op zijn beurt een goed verliezer: “Ik wil mijn geld terug, hij heeft zijn taak niet afgemaakt.”

Gatlins landgenoot Ronnie Ash nam zijn nederlaag een stuk minder goed. De Amerikaan werd op de 110 meter horden gediskwalificeerd wegens een valse start. En dat viel niet in goede aarde bij de grote atleet, die de baan weigerde te verlaten en het jurylid leek aan te willen vliegen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de vermeende fout ook niet waarneembaar is.

Onderwerpen