Spring naar de content

Mr. G.H.B. Hiltermann: Weg met Clingendael!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Den goedgunstige lezer, heil! Kent u die nostalgische strijdkreet van de ANWB nog? Laat niet als dank voor ‘t aangenaam verpozen, de eigenaar van ‘t bos de schillen en de dozen. Ik moest daar net aan denken tijdens een wandelingetje door de stad Kos, op het gelijknamige eiland waar de oude Hippocrates nota bene nog zijn artsenschool en praktijk uitbaatte.

Heremetijd, wat is het hier een onordelijke bende geworden en niet in het minst door de duizenden gelukszoekers uit de Levant en de Hoorn van Afrika. Ik kom hier al sinds de jaren zestig en toen zorgden de kolonels tenminste nog voor wat orde en tucht. Kos lijkt nu warempel wel op de camping van Bakkum, met al die ongewassen en ongeschoren types op sandalen en in soepjurken die maar wat rondlummelen de ganse dag. Werken? Ho maar!

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik ben hier op uitnodiging van de respectabele Edmund Burke Stichting die mij vroeg om eens mijn licht te laten schijnen op het fenomeen van de ‘dobbernegers’, zoals een schavuit van GeenStijl het fenomeen van de economische vluchteling op de Middellandse Zee eens ietwat boud omschreef.

De gehele toestand in de wereld, beschouwd door Mr. G.H.B. Hiltermann, leest u hier op Blendle. U kunt hier het hele tijdschrift inzien, of hier een voordelig (proef)abonnement afsluiten.

Onderwerpen