Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

schippers_hpEdith Schippers op de divan bij Bram Bakker
Minister Schippers ging op de divan bij psychiater Bram Bakker – een groot criticaster van haar beleid. Het werd een verrassend interview. “Mensen zeggen: Schippers is van de marktwerking. Maar er is helemaal geen marktwerking in onze zorg, en dat wil ik ook zo houden.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Elf series die u dit najaar niet mag missen 15560e-e1441199054228-961x702
Het serieseizoen is weer begonnen. Maar wat te kijken nu er geen nieuwe seizoenen van Breaking Bad, Game of Thrones en House of Cards beschikbaar zijn? HP/De Tijd maakte een overzicht van de elf beste series van dit najaar. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de nieuwe hitserie van deze herfst heet Narcos.

2013-02-20 18:09:21 DEN HAAG - Portret van Kim Holland. In het boek Meisjes van mevrouw De Wit van de auteur Patricia Perquin wordt de pornoproducente beschuldigd van het toestaan dat vrouwen onder dwang van loverboys in haar films spelen. ANP KIPPA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De discussie over immigranten wordt aangevoerd door irrationele huilebalken
“De druppel was voor mij het stuk van Simone van Saarloos in nrc.next”, schrijft Arthur van Amerongen deze week in zijn column. “Ze verzint daar dat Aylan in 2031 een van de beste studenten van Canada is geworden. Ze schrijft nog net niet dat hij premier van Canada wordt. (…) Op zulke momenten denk ik: jezuschristusallemachtig, leefden Rudy Kousbroek, Gerrit Komrij, W.F. Hermans, Jacques Gans en Ischa Meijer nog maar, van die raspolemisten die virtuoos schreven en zich niet lieten leiden door goedkope emoties.”

Marokkanen in Eemnes – Wat de boer niet kent RUINEN-BOSSEN-HERFSTVAKANTIE
Columnist Lisa Bouyeure windt zich op over een suggestief nieuwsbericht in De Gooi- en Eemlander, waarin melding wordt gemaakt van ‘drie Marokkaanse gastjes’ in een gele cabrio die door een groep agrariërs werden weggejaagd – puur en alleen omdat ze, zonder enige aanleiding, vermoedden dat het drietal van plan was schapen te stelen. “Met zijn twintigen blokkeerden ze met auto’s en twee tractoren de weg, waarna de politie werd gebeld. Alleen fakkels en hooivorken ontbraken.”

unnamedOnthullend: dit is wat Facebook allemaal van u weet
Op de dag dat Facebook een miljard actieve gebruikers per dag heeft, doet Geert Poorthuis uit de doeken wat Facebook allemaal van u weet. Of beter gezegd: u kunt er zelf achter komen. Op basis van de likes die u in uw Facebook-leven heeft gegeven, maakt de website Apply Magic Sauce een (vaak zeer nauwkeurige) voorspelling van uw leeftijd, seksuele geaardheid, inkomen, karakter en intelligentie.